Acerumen

Evghenii Komarovskii: Eu nu înțeleg cum bunica poate hrăni copilul fără permisiunea mamei!

Evghenii Komarovskii: Eu nu înțeleg cum bunica poate hrăni copilul fără permisiunea mamei!

O mămică i-a scris medicului pediatru Evghenii Komarovskii că se confruntă cu o situație neordinară. Bebelușul de 4 luni este hrănit prea des cu biberonul de către una dintre bunici. Când aceasta vine în vizită practic la fiecare 10 minute îi oferă copilului biberonul. Deși mama a observat că copilul cere mâncare la fiecare 1,5-2 ore, orice discuție cu bunica s-au dovedit a fi inutile, căci numai mămica se distrage, aceasta deja i-a băgat copilului în gură biberonul. Drept rezultat, după cântărire în zilele când bunica este în vizită mămica observă că copilul mănâncă cu circa 300 de grame mai puțin. În context mămica se interesează cât rău poate provoca faptul că deși copilul este hrănit des, oricum pierde din greutate.

Medicul i-a răspuns mamei subliniind că pentru el sună sălbatic faptul că cineva, fie și bunica, hrănește copilul fără permisiunea mamei acestuia. Medicul se întreabă cu ce îl hrănește bunica pe nepot dacă mama s-a distras în acest moment – cu formula potrivită sau i-a băgat lapte de vacă în biberon. Și totodată accentuează că nici un alt om pe fața pământului nu are voie să hrănească copilul cum îi trăsnește în cap fără permisiunea mamei.

Într-un mod sarcastic medicul chiar zice că bunica lasă acasă la ea să-i dea biberon cu orice dorește bunicului, dar nu nepoțelului și încă fără permisiunea mamei acestuia. „Copilul vostru doar voi decideți cum să-l hrăniți și ce tactică de alimentație să aibă. Gata. Punct”, mai spune medicul.

De asemenea, Evghenii Komarovskii mai menționează că dacă copilul s-a săturat, adică singur a scuipat biberonul, cam 1,5-2 ore el nu va dori mâncare. Dar dacă micuțul nu ia în greutate, atunci trebuie analizați mai mulți factori: care este dinamica de acumulare a greutății; care este temperatura din cameră, dacă nu e prea cald și copilul mai mult vrea să bea decât să mănânce; cu ce este hrănit; când ultima dată l-a văzut un pediatru… Poate în general ar trebui schimbată formula.

În context pediatrul spune că pot apărea o grămadă de probleme din cauza că bunica nu ține cont de ceea ce spune mama privind alimentația copilului. „Mă scuzați desigur, dar ar trebui să vă protejați copilul precum o leoaică, iar bunica să se ducă la leul ei. În locul bunicii chemați un medic bun care să vă recomande cum și cu ce să vă hrăniți corect copilul”, a spus la final Evghenii Komarovskii.

 

Sursa: komarovskiy.net

Adaugă comentariu