Acerumen

Ne pregătim pentru Botez? Cum să ne organizăm ca să nu ne scape ceva important!

Ne pregătim pentru Botez? Cum să ne organizăm ca să nu ne scape ceva important!

Emoțiile unui părinte care se pregătește pentru cel mai important eveniment din viața unui bebeluș – încreștinarea lui – sunt de nedescris. Pentru că este evenimentul cu cea mai mare încărcătură emoțională și cu o semnificație deosebită. Iar ca să iasă totul ca la carte, fără stres și cu multe bucurii, procesul trebuie planificat minuțios din timp.

Ce ar trebui să facă părinții?

  • Înainte de a stabili exact ziua încreștinării, dar și a petrecerii de după, părinții micuțului ar fi bine să convină  întâi de toate cu nașii de botez, care ar fi data, sau perioada cea mai potrivită pentru ambele părți. Pentru a exclude cazurile stupide, când nașii nu pot participa la botez din cauza unei călătorii planificate, sau a problemelor de sănătate chiar. Se pot consulta și cu bunicii, ca să se asigure că și ei sunt disponibili la data respectivă.
  • Când persoanele cele mai importante pentru bebeluș și-au expus părerea, părinții selectează locașul sfânt unde se va oficia slujba de botez. Selectează data și ora evenimentului și neapărat poartă o discuție cu preotul sau cu un angajat al locașului pentru a afla lista exactă a lucrurilor care trebuie aduse în ziua Botezului. Am putea prezenta și noi o listă cu cele necesare pentru biserică, dar produsele pot fi diferite de la un lăcaș la altul.
  • După ce locașul și data sunt stabilite, părinții vor anunța prin invitație specială (care poate fi un card personalizat, sau un set de colaci, o prăjitură dulce – în dependență de obiceiul locului) toate persoanele importante pe care le invită să ia parte la Sfântul Botez.

Aceștia sunt primii pași importanți, dar nu ultimii. Pentru ca evenimentul să fie într-adevăr unul memorabil, părinții împreună cu nașii, ar fi bine să pregătească trusoul de botez al bebelușului. Obiceiurile variază de la o localitate la alta: în unele părți nana copilului pregătește totul singură, mai bine zis cumpără la dorința ei lucrurile necesare pentru copil; iar în alte regiuni – mama este persoana care pregătește toate cele necesare pentru botez.

Indiferent din ce parte geografică sunteți, discutați aceste lucruri din timp cu nașii copilului, ca să aveți claritate și să lăsați la o parte agitația ulterioară.

Ce e bine să conțină trusoul unui bebeluș?

Numim trusoul de botez al unui bebeluș – toate articolele de care copilul va avea nevoie în ziua Sfintei Împărtășanii și a Slujbei de Botez. Nu este o tradiție nouă! Este un obicei vechi dar care, pe alocuri, s-a cam rătăcit în timp.

Or, cine dintre noi maturii ar vrea acum să-și vadă trusoul său de Botez? Să vadă rochița sau cămașa în care a fost îmbrăcat imediat după scăldătoare, acum 30-35 de ani? Să-și vadă plăpumioara care i-a încălzit obrăjorii rumeni de lăptic, sau căciulița care-i împlinea chipul angelic? Cu siguranță că ne dorim majoritatea. Doar că nu toți am avut parte de un trusou de botez, pe care să îl păstrăm în timp ca pe o amintire sacră, asemeni personajelor din nuvelele lui Ioan Slavici.

Dar copilul vostru are o asemenea șansă! Numai dacă planificați totul din timp!

Așadar, fetița sau băiatul tău va avea nevoie întâi de toate de un scutec.

Scutec botez «Alexandra/Mark», material: 100% bumbac, decor: cristale, dantelă naturală, broderie 

 

Scutec botez «Elena/Ana», material: 100% bumbac, decor: cristale, dantelă organza, broderie  

 

Când copilul este ridicat din scăldătoare, Nașa îl ia în brațele sale și îl învelește în acest scutec. De la picăturile de apă el se va umezi. De aceea este nevoie și de o păturică care să înlocuiască scutecul.

Prosop pentru botez «Anastasia/Victor», material: 100% bumbac, decor: cristale, dantelă naturală, broderie 

 

Prosop de botez «Argint», material: 100% bumbac, decor: cristale, dantelă naturală, broderie 

 

Este elegant dacă aceste 2 lucruri sunt din aceeași serie sau fac parte dintr-un set integru, bine asortat.

Această păturică îi ține de cald cât preotul îl miruiește la mânuțe, piciorușe, îi taie moțul.

 

Apoi copilul va fi îmbrăcat în prima sa hăinuță de creștin – o cămașă albă, curată, delicată dar și simplă în același timp. Care semnifică puritatea și curățenia sufletului cu care l-a înzestrat Dumnezeu odată cu Taina Sfântului Botez.

Setul botezului «Valeria», material: 100% bumbac, decor: cristale, dantelă naturală, broderie 

 

Setul botezului «Gheorgii», material: 100% bumbac, decor: dantelă naturală, broderie  

 

Cămașa de botez «Elena», material: 100% bumbac, decor: cristale, dantelă organza, broderie  

 

Cămașa de botez «Makarii», material: 100% bumbac, decor: broderie  

 

Dar să nu uităm și de punguța pentru primul cadou important din viața noului creștin – cruciulița pe care o va primi în dar din partea preotului. 

Pungă pentru o cruce «Alexandr», material: 100% bumbac, decor: cristale, dantelă organza

 

Atenție la calitate!

Spuneam că este foarte delicat când trusoul bebelușului este un set ca un tot întreg, care emană puritate, gingășie și spirit divin.

 

Dar să fiți atenți și la calitatea produselor pe care le alegeți pentru bebeluș. Nu uitați că pielea bebelușului este foarte gingașă, compatibilă doar cu țesături fine, curate, non-alergice și cu danteluțe delicate. Așa cum sunt produsele fabricate de către Baby-botezwww.baby-botez.md

 

Care sunt din bumbac 100% natural, broderie și dantelă naturale, decor gingaș și catifelat.

În magazinul online Baby-botez.md găsiți o gamă foarte variată de produse, atât pentru băieței, cât și pentru fetițe, special pentru evenimentul Sfântului Botez. Dar puteți achiziționa și un trusou complet pentru bebeluș, fapt care vă oferă siguranța unui set complet cu toate cele necesare.

 

Organizând și planificând din timp primul eveniment din viața copilului tău, faceți o investiție emoțională colosală în viitorul lui și în legătura spirituală a familiei voastre!

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu