Acerumen

5 activități senzoriale pentru bebelușul de 12 luni

5 activități senzoriale pentru bebelușul de 12 luni

Bebelușul de 12 luni învață din ce în ce mai multe lucruri în fiecare zi. El crește și se dezvoltă rapid, dar, cu toate acestea, el încă este dependent de mama sa, scrie suntmamica.ro 

Pentru că micuțul de 12 luni încă are nevoie de mama lui pentru a-l ghida în dezvoltarea sa, mămica îi poate prezenta noi activități potrivite pentru el.

 

Printre activitățile perfecte pentru bebelușul de 12 luni se află și activitățile senzoriale. Iată câteva dintre acestea:

Joaca cu mâncarea

Lasă bebelușul să se joace cu mâncarea. Nu trebuie să te preocupe prea mult învățarea manierelor la bebelușul de 12 luni, așa că așează-l în scăunelul lui, adu-i mâncarea și lasă-l să se joace. În timp ce se va juca cu mâncarea, o va și consuma.

Sortarea obiectelor

Orice activitate de sortare este excelentă pentru bebelușul de 12 luni. Îi poți oferi micuțului tău niște bile mici, colorate, un vas gol și o lingură. El va trebui să așeze, cu ajutorul lingurii, toate bilele în vas.

Piscina cu bile

Piscinele cu bile vor fi întotdeauna foarte distractive pentru bebelușul de un an. El va petrece minute în șir explorând piscina cu bile.

Spaghete colorate

Dacă vrei să devii puțin creativă, poți să-i oferi copilului spaghete colorate. Adaugă puțin ulei astfel încât spaghetele să nu se lipească între ele.

Cărți senzoriale

Cărticele textile sunt minunate pentru activitățile care implică creșterea și dezvoltarea micuțului tău. Astfel de cărți nu ar trebui să lipsească din colțul de jucării ale bebelușului de un an.

Sursă foto: desprecopii.com 

Adaugă comentariu