Acerumen

Copilul care doarme cu părinții este mai deștept și mai încrezător în propriile forțe

Copilul care doarme cu părinții este mai deștept și mai încrezător în propriile forțe

Nu mai e bebeluș, are momente în care își cere insistent și ferm drepturile de independență, cu toate acestea, își dorește să doarmă cu voi, ori de câte ori are ocazia? Lasă-l să doarmă cu voi! Un studiu a arătat că micuțul care doarme cu părinții este mai deștept și mai încrezător în propriile forțe.

Ai un bebeluș sau poate chiar un preșcolar cărui îi place să doarmă în propriul pătuț de „copil mare”, dar care, deseori, se furișează sub plapumă lângă voi? Este foarte bine! Conform unui studiu copiii care dorm des cu părinții sunt mai deștepți și mai încrezători în propriile forțe.

Studiul a arătat că există o legătură între acei copii care aleg să doarmă împreună cu părinții (sau care sunt capabili să se dea jos din propriul pătuț și vin deseori singuri în patul părinților) și nivelul de inteligență și rezultate mai bune la testele cognitive în primii ani de școală.

Potrivit studiului, copiii care dorm împreună cu părinții, pe măsură ce devin adulți, au o mai mare satisfacție în viață și, de multe ori, se simt mai siguri în relațiile lor, iar acest lucru a fost observat în special în cazul băieților.

,,Bărbații care în copilărie au dormit cu mamele aveau o stimă de sine mai mare și se confruntau mult mai puțin cu anxietatea” este una dintre altele concluzii arătate în studiu.

Un studiu făcut în Marea Britanie (McKenna, 2000) a arătat că acei copii care nu au dormit niciodată cu părinții au avut parte de o frecvență mai mare a crizelor de furie, erau mai puțin cooperanți și aveau un nivel scăzut de fericire.

Astfel că, data viitoare când vei auzi, noaptea sau spre dimineață, pași micuți, dar rapizi prin casă sau vei simți că se furișează micuțul lângă voi, și îți mai ia și perna, înainte să protestezi somnoros, amintește-ți că este un copil deștept care va avea succes în viață. Lasă-l să doarmă cu voi!

Sursa: superbebe.ro

Adaugă comentariu