Acerumen

Metodă verificată: cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Metodă verificată: cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Dacă v-ați decis că este vremea să scăpați de scutece, înarmați-vă cu multă răbdare și respectați cu strictețe acest plan de 3 zile pe care vi-l punem la dispoziție. Pamperșii pot să rămână o simplă amintire în doar 3 zile, dacă veți urma regulile de mai jos.

 

Prima zi:

1. Țineți toată ziua copilul gol și urmăriți-l cu mare atenție. Când observați că vrea pipi, duceți-l la cea mai apropiată oliță.

2. Permiteți-i copilului să mănânce gustări sărate (dar nu exagerați cu cantitatea de sare) sau alimente cu un conținut ridicat de apă. Asigurați-vă că micuțul bea foarte multe lichide, astfel încât să fie nevoit să facă pipi mai des.

3. Atunci când tu și partenerul tău trebuie să mergeți la baie, luați și copilul cu voi. Cel mai des copiii imită adulții, ei fiind cel mai bun exemplu pentru cei mici.

4. Celebrați cu copilul de fiecare dată când acesta reușește să folosească corect olița. După ce va reuși acest lucru de 10-12 ori, micuții vor începe să meargă la oliță în mod independent.

5. Dacă copilului nu-i reușește să folosească olița, nu încercați să-l certați sau să vă purtați agresiv cu el, acest lucru ar putea să-l rușineze.

6. Înainte de somn, spuneți-i copilului că este timpul să folosiți olița (evitați să-l întrebați dacă dorește acest lucru). Pentru a evita situațiile neplăcute, puneți-i copilului un scutec pe noapte.

 

A doua zi:

1. Respectați toate regulile ca în prima zi. Cu toate acestea, a doua zi ar trebui să scoateți copilul pentru o oră afară. Așteptați până când cel mic va face pipi la oliță, apoi ieșiți imediat la aer curat. Acest lucru îl va ajuta să meargă la toaletă în mod voluntar.

2. Înainte de ieși din casă, îmbrăcați-vă copilul cu o pereche de pantaloni scurți, fără scutec sau chiloței dedesubt. Scopul vostru este să ieșiți afară și să vă întoarceți acasă fără a fi nevoie să utilizați olița în această perioadă.

3. Stați aproape de casă. Pur și simplu faceți o plimbare în jurul cartierului. Pentru orice eventualitate puteți lua o oală portabilă cu voi.

 

A treia zi:

1. Respectați instrucțiunile pe care le-ați urmat în primele zile, dar acum, va trebuie să scoateți copilul de două ori afară: o oră dimineața și o oră după amiază. De fiecare dată invitați copilul să folosească olița înainte de a ieși din casă.

2. Din nou, atunci când mergeți afară, copilul trebuie să poarte pantaloni scurți, fără nimic dedesubt. Luați olița portabilă cu voi și niște haine de schimb pentru orice eventualitate.

 

De reținut! Dacă timp de trei zile nu obțineți rezultate, atunci faceți o pauză și reveniți la această tehnică abia peste 6-8 săptămâni. Cel mai important în acest proces este răbdarea, sprijinul și timpul.

Foto: snugglebugz.ca

Adaugă comentariu