Acerumen

5 metode la îndemâna tuturor părinților pentru a calma colicile bebelușului

5 metode la îndemâna tuturor părinților pentru a calma colicile bebelușului

Majoritatea bebelușilor se confruntă cu dureri de burtică provocate de colici în primele luni de viață. Și astfel părinții caută mereu diferite metode ca să le ușureze starea celor mici. În ceea ce urmează aflați 5 metode chiar la îndemâna oricui pentru a-l ajuta pe micuț să scape de durerile de burtică.

Contactul direct și masajul

Copiilor le place să simtă căldura pielii, iar de cele mai multe ori contactul direct, corp la corp, ar putea avea un efect calmant magic. Există studii care au arătat că poziția cangur, adică cea a bebelușului ținut cu burtica pe abdomenul părintelui, are rolul de a-i stabiliza respirația celui mic, de a-i îmbunătăți ritmul cardiac și sporește legătura părinte-copil. De asemenea, atingerea cu mâna caldă pe spatele micuțului sau mângâierea piciorușelor îi oferă celui mic siguranță și confort.

Cuibărirea

Unii părinți cred că cel mic e răsfățat câtă vreme se calmează doar atunci când e luat în brațe. Trebuie totuși să înțelegi că pentru el acela este confortul suprem, de aceea se și liniștește atunci când stă cuibărit în brațele părintelui.

Baia

De câte ori, atunci când erai obosit, nu ai visat că te scufunzi într-o baie caldă, relaxantă? Ei bine, și copilul simte apa ca pe o variantă optimă de destindere. Pentru majoritatea bebelușilor baia reprezintă o distracție. Poți încerca să faci și tu baie împreună cu cel mic. Astfel combini relaxarea oferită de apa caldă cu confortul asigurat de contactul piele-pe-piele.

Sunetele albe

Deși pare ciudat, așa-numitele sunete albe fac minuni. Este vorba despre zgomotul de fundal, neregulat, care seamănă practic cu ceea ce aude copilul atunci când este în uter. Zumzetul unui uscător de păr combinat cu legănatul poate face minuni. Inclusiv zgomotul produs de aspirator ar putea, culmea, să calmeze un bebeluș iritat din cauza colicilor.

Legănatul

Uneori este nevoie de un legănat energic pentru ca cel mic să se liniștească. Există însă copii care se calmează atunci când sunt plimbați cu mașina. Leagănele pentru sugari ar putea și ele să vă fie de mare ajutor.

 

Sursa: copilul.ro; chebo.pro

Adaugă comentariu