Apa minerală carbogazoasă poate fi oferită bebelușilor?
- 2018-05-11
- 2932
Apa minerală este denumirea pe care o primesc atât apa carbogazoasă, cât și apa necarbogazoasă (apa plată). Dacă despre apa plată știm că, în general, este sigură pentru copii, întrebarea este dacă e sigur să-i dăm bebelușului apa carbogazoasă. În general, susțin specialiștii, este cel mai bine să eviți să-i dai copilului apă minerală sau apă îmbuteliată. Apa îmbuteliată, susțin cei de la momjunction.com, nu este întotdeauna foarte sterilă și poate conține un nivel mare de sodiu sau sulfați.
Dacă, totuși, te afli în situația în care trebuie să-i dai apă îmbuteliată, citește înainte eticheta produsului și asigură-te că acesta conține mai puțin de 200 mg de sodiu pe litru și mai puțin de 250 mg sulfați pe litru. De cele mai multe ori este indicat să fierbi apa înainte de a i-o da bebelușului, la o temperatură de cel puțin 70 de grade Celsius, iar apoi să o răcești.
Apa minerală sau apă plată?
Medicii recomandă să aștepți cel puțin până ce copilul va împlini doi ani pentru a-i da apă minerală carbogazoasă. Procesul de carbonatare presupune folosirea anumitor gaze, iar acestea vor ajunge în burtica copilului creându-i un mare disconfort. Oricum, celor mai mulți dintre copiii mici nici nu le place apa minerală carbogazoasă deoarece acele bule de gaze îi pișcă la limbă.
Deși opinia generală este că apa îmbuteliată este bună, specialiștii susțin că nu este chiar sterilă. Aceasta poate conține urme ușoare de plumb sau alte impurități, care în mod clar au un nivel mai mic decât cel din apa de la robinet, însă apa îmbuteliată mai poate conține și anumite bacterii periculoase pentru sănătatea copilului.
În plus, apa îmbuteliată poate conține un nivel crescut de fluor care poate avea un impact negativ asupra sănătății dinților și a oaselor copilului. În acest sens, brand-urile de apă minerală pe a căror etichetă scrie că au fost de ionizate și demineralizate, sunt sigure pentru copii.
Este important de menționat faptul că fierberea apei îmbuteliate duce la omorârea bacteriilor dăunătoare ce ar putea exista în apă.
Apa minerală în călătorii
În călătorii, dacă bebelușul este hrănit cu formule de lapte praf, pentru comoditatea voastră, va trebui să folosești apă îmbuteliată, însă optează pentru cea plată, motivele fiind explicate mai sus.
Dar asigură-te că apa a fost păstrată în condiții proprii în sticlele de plastic, la o temperatură corespunzătoare. Iar pentru bebeluși mai mici de 6 luni, indicat ar fi să fierbi apa și să o răcești.
Informații: totuldespremame.ro
Foto simbol: hipertextual.com