Acerumen

Bebeluşii simt mai puţină durere la vaccinare dacă li se dă zahăr înainte

Bebeluşii simt mai puţină durere la vaccinare dacă li se dă zahăr înainte

Un studiu realizat de cercetători australieni, canadieni şi brazilieni şi publicat în Archives of Disease in Childhood demonstrează că zahărul înghiţit înaintea administrării unui vaccin la bebeluşii de până la un an scade durerea. Până a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizat datele culese de la 1 600 vaccinări ale bebeluşilor între o lună şi un an, arată site-ul maxisciences.com.

Potrivit Agerpres, înaintea vaccinului, sugarii primeau fie o soluţie zaharată, fie apă, fie nimic. La copiii care au băut o soluţie dulce, s-a observat o scădere a indicilor durerii (expresii faciale, mişcări ale braţelor şi picioarelor, respiraţie şi bătăi cardiace accelerate), iar plânsetele au fost mai slabe şi au durat mai puţin.

Autorii studiului consideră că o jumătate de linguriţă de lichid zaharat duce la scăderea durerii la vaccinare. Este o soluţie care ar putea fi aplicată uşor de pediatri.

Nu-i administraţi copilului niciun fel de calmante înainte de vaccinuri, întrucât s-a demonstrat că acest lucru reduce eficienţa unor vaccinuri. Aceste medicamente trebuie utilizate numai în cazul în care copilul face febră mare (peste 39,5̊ C) după vaccinare.

Foto: weeklysauce.com

Adaugă comentariu