Acerumen

Cum și de ce să punem bebelușul să stea pe burtică

Cum și de ce să punem bebelușul să stea pe burtică

Bebelușii trebuie să mai stea și pe burtică, mai ales că dorm în mare parte pe spate. Statul pe burtică îi ajută să-și dezvolte mai bine mușchii spatelui și ai gâtului, dar și le oferă o nouă viziune asupra mediului care îi înconjoară.

Simona Pecec, medic specialist pediatru, citată de totuldespremame.ro, consideră că statul pe burtică, la fel ca mersul de-a bușilea și statul în funduleț, îl va ajuta pe copil să înceapă a merge mai ușor.

Conform recomandărilor venite din partea Academiei Americane de Pediatrie, bebelușul ar trebui pus pe burtică chiar din ziua în care ajungeți acasă de la maternitate. Te poți juca cu el în timp ce stă pe burtică, doar atunci când este treaz și activ. Când te joci cu el, asigură-te că se află pe o suprafață tare, precum podeaua.

La început, recomandarea este să-ți lași bebelușul pe burtică 3-5 minute de 2-3 ori pe zi. Pe măsură ce devine mai puternic, poți crește gradual durata timpului pe care bebelușul îl petrece în această poziție.

Pentru a-ți încuraja copilul să ridice capul, așează-te pe spate și pune copilul pe abdomenul tău, cu fața la tine. Apoi vorbește-i. Cu siguranță va începe să ridice capul pentru a-ți vedea fața când te aude.

Altă activitate distractivă pentru el este să-l așezi pe burtică pe podea și să așezi jucării în jurul său. Apoi ajută-l să ajungă la ele și să se joace cu ele.

Când te joci cu copilul în această poziție, asigură-te că se află pe o suprafață plană, solidă și că nu există riscul de a se rostogoli și să cadă. A pune copilul pe jos, pe o pătură, este probabil cea mai bună măsură de siguranță pe care o poți lua. În plus, dacă mai ai și alți copii sau animale, asigură-te că bebelușul nu se află în drumul lor pentru a fi în siguranță.

Nu lăsa copilul singur în timp ce stă pe burtică deoarece ar putea ajunge într-o poziție periculoasă. Dacă bebelușul obosește sau adoarme în timp ce se află pe burtică, schimbă-i poziția și așează-l pe spate pentru a dormi în siguranță. Nu ar trebui să-l lași niciodată să doarmă pe abdomen deoarece ar putea să se sufoce în somn.

 

Foto simbol: pediatriya.ru

Adaugă comentariu