Odoraș.

Odoraș.

Tedi

7 moduri de a crea un umidificator pentru casă

7 moduri de a crea un umidificator pentru casă

 

O bună parte dintre afecţiunile respiratorii la copii se datorează aerului uscat din casă. Părinţii nici nu observă că temperatura din cameră e mare, iar aerul este uscat. Umiditatea scăzută poate avea efecte neplăcute ca: piele uscată, buze crăpate, mâncărimi, dar și durere oculară, respiraţie dificilă şi sinusuri iritate. Acestea sunt câteva probleme cauzate de aerul uscat. 

Achiziţionarea unui umidificator pentru casă este o investiţie bună pentru menţinerea sănătăţii. Acesta pulverizează constant vapori de apă care menţin temperatura potrivită. În conţinutul de apă al umidificatorului, puteţi adăuga şi arome, sau uleiuri esenţiale. Dacă bugetul nu permite procurarea unui aparat-minune, care ar menţine clima perfectă în locuinţă, atunci puteţi realiza un umidificator în condiţii de casă folosind soluții simple.

Folosiţi cojile de citrice

Pentru a crea un mediu prielnic în casă aveţi nevoie de: coajă de grapefruit (sau alt fruct citric), un baton de scorţişoară şi condiment de nucşoară. Puneţi într-o cratiţă mai mare apă. Când lichidul a ajuns la temperatura de fierbere, adaugă ingredientele. Lăsaţi cratiţa la foc mic. Când cantitatea de apă scade, mai adăugaţi un pic de apă. În cest mod, vaporii de apă se împrăştie în întreaga locuinţă și beneficiaţi de aer tocmai potrivit, dar şi o aromă minunată de citrice şi condiment plăcute.

Folosiţi un vas cu apă şi o bucată de textil

Puneţi un vas cu apă pe calorifer, apoi plasați o bucată te textil în apă în aşa mod încât cârpa să ajungă până la fundul vasului. Celălalt capăt al textilului întindeţi-l pe suprafaţa caloriferului. În aşa mod, cârpa absoarbe apa din vas, iar datorită căldurii caloriferului, vaporii de apă se împrăştie în casă. Un astfel de “mecanism” şmecher vă ajută să aveţi un somn mai bun.

 Folosiţi un burete

Luaţi o pungă şi găuriţi toată suprafaţa peliculei folosind un perforator pentru hârtie (sau cu ajutorul unui obiect ascuțit). În interiorul pungii, puneţi buretele pe care anterior l-aţi umezit. Această invenţie simplă este un excelent umidificator pentru încăperile din casă. Pentru un efect mai bun, faceţi câteva compoziţii de acest gen pe care le puteţi amplasa pe pervazurile din casă. Asiguraţi-vă că buretele este umezit zilnic.

Apa oxigenată menţine umiditatea

O jumătatea de cană de apă oxigenată, adăugată în 4 litri cu apă fierbinte, este suficientă pentru a şterge podeaua. Apa oxigenată are proprietăţi multiple. Aceasta omoară germenii bacteriilor şi menţine umiditatea. Nu este nevoie să ştergeţi podeaua suplimentar cu o cârpă uscată, apa oxigenată îşi face efectul în câteva minute.

Creaţi mici oaze cu apă şi pietre

Alegeţi câteva vase din sticlă, iar la fundul lor puneţi pietricele decorative de diferite tipuri. După, adăugaţi apă în vase. În acest mod, aerul din casă va fi considerabil îmbogăţit cu vapori de apă. La câteva zile, veţi observa că nivelul apei din vase a scăzut, aşa deci puteţi înnoi conţinutul.

Lăsaţi prosoapele umede să se usuce în casă

După ce aţi făcut baie, sau aţi spălat prosoapele şi, de ce nu, şi albiturile, întindeţi-le la uscat pe speteaza scaunelor sau pe un suport special. Conţinutul de apă rămas în ţesături o să se absoarbă uşor la temperatura camerei, iar voi o să aveţi parte de un umidificator minunat. Pe timp de ger, puteți scoate prosoapele pe jumătate de oră afară, vor căpăta o aromă proaspătă.  

Plantele de cameră ce curăţă şi împrospătează aerul

Una dintre cele mai sigure modalităţi de menţinerea a umidităţii aerului sunt plantele de cameră. Alegeţi plantele care să împrospăteze și să cureţe aerul. Unele plante au nevoie de mai multă apă, altele din contra. Din categoria plantelor recomandate pentru menţinerea umidităţii aerului sunt: planta păianjen, talpa gâştei, feriga, palmierul de bambus, ficusul, aloe vera, filodendronul ş.a.

 

Foto: helloglow.co; bryankimsey.com; globalshop.com; aws.ehowcdn.com, pinterest.com

Share:

Articole recomandate