Copilul adoarme greu? Iată cele mai bune alimente pentru un somn liniștitor!

Copilul adoarme greu? Iată cele mai bune alimente pentru un somn liniștitor!

O soluție simplă și ușoară pentru a ajuta copilul să doarmă este să incluzi în dieta lui unele alimente bogate în minerale și aminoacizi care ajută la reglarea ciclului somnului.

1. Banane

Bananele conțin potasiu și magneziu, două minerale care nu numai că ajută la reglarea sistemului nervos, dar stimulează relaxarea musculară. În plus, aceste fructe au melatonină, un hormon care intervine în procesul de somn.

2. Nuci, caju și migdale

Acestea sunt bogate la fel în melatonină. În plus, ele conțin magneziu și vitamina B, doi nutrienți care sunt implicați în buna funcționare a sistemului nervos.

3. Curmale

Nu numai că sunt bogate în fibre, dar conțin și vitamina B5 și acid pantotenic, doi compuși care ajută la reglarea sistemului nervos, și la relaxare.

4. Lapte

Obiceiul vechi al bunicilor de a le oferi nepoților un pahar cu lapte înainte de somn pentru a se odihni mai bine este o metodă foarte eficientă. Laptele este bogat în triptofan, un aminoacid esențial care, printre alte funcții, induce somnul și îmbunătățește odihna.

5. Căpșuni și cireșe

Acestea sunt o opțiune excelentă de a induce somnul. Ele sunt ușor de digerat în timpul nopții, având un conținut ridicat de melatonină.

6. Ovăz

Ovăzul împreună cu alte cereale integrale, cum ar fi grâul, sunt o excelentă sursă de melatonină, care pregătește corpul să doarmă, ajutând în același timp la reglarea somnului și a ciclului de trezire. O soluție excelentă pentru a combate insomnia copilului este să amesteci puțini fulgi de ovăz într-un pahar cu lapte cald.

7. Semințe

Semințele de susan, dovleac sau floarea-soarelui nu numai că furnizează o cantitate considerabilă de fier și acizi grași sănătoși, dar ajută și la un somn mai bun. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt bogate în triptofan, în special cele de susan, un aminoacid esențial care intervine în concilierea și calitatea somnului.

8. Pește albastru

Fie ca este vorba de anșoa, de stavrid sau de sardine, peștele albastru este unul dintre cei mai buni aliați care ajută copilul să adoarmă. Este o sursă de omega 3, un acid gras esențial care favorizează segregarea serotoninei, un neurotransmițător care este sintetizat din triptofan și implicat în reglarea somnului. Peștele albastru conține și B12, o vitamină care intervine în buna funcționare a sistemului nervos și ajută la reducerea anxietății.

9. Miere

Mierea este o alternativă excelentă pentru a îndulci laptele sau ceaiul copilului înainte de a merge la culcare. Aceasta favorizează segregarea naturală a melatoninei, stimulând și eliberarea de triptofan la nivelul creierului. Dar nu uita un amănunt important: copilul are voie să mănânce miere numai după ce face un an.

10. Ananas

Acest fruct conține minerale esențiale și enzime, cum ar fi bromelaina, care ajută la reglarea ritmului cicardian pentru a obține un somn odihnitor.

 

Sursa: copilul.ro; kolobok.ua

Adaugă comentariu

Închide