Copilul tău nu vrea să mănânce? Iată ce recomandă renumita nutriționistă Mihaela Bilic

Copilul tău nu vrea să mănânce? Iată ce recomandă renumita nutriționistă Mihaela Bilic

Dacă cel mic nu are poftă de mâncare fiind absolut sănătos, atunci ești fericitul părinte al unuia dintre puținii oameni cărora pur și simplu nu le place să mănânce. Renumita nutriționistă din România, Mihaela Bilic, autoarea cărții „ABC de nutriție”, e de părere că părinții nu trebuie să-și impună copiii să mănânce dacă aceștia nu au poftă. Aceasta este sigură că dacă majorității oamenilor le place să mănânce, atunci există și oameni absolut indiferenți față de acest proces.

Redacția Odoraș s-a autosesizat din discuția mai multor mame pe rețelele de socializare privind lipsa poftei de mâncare la unii copii. Mamele se arătau îngrijorate că cei mici pot sta zile întregi fără să mănânce ceva. Unele menționau că micuții mănâncă numai dacă le permit să se uite la desene animate sau video pe tabletă.

Mihaela Bilic menționează că deseori părinții își obligă copiii să mănânce fiind mânați de opinia societății că un copil sănătos trebuie să mănânce bine și să arate mai rotofei. Dar ea crede că aceste păreri sunt absolut greșite și un astfel de comportament poate duce la îngrășarea copilului. În cadrul unui seminar organizat anterior la Chișinău, nutriționista i-a răspuns unei mame îngrijorate că fiica ei de 2 ani nu are deloc poftă de mâncare, că femeia este fericita mamă a unui om total indiferent față de mâncare.

Nutriționista le sugerează părinților să nu-și oblige copiii să mănânce exclusiv legume, ci acestea să facă parte din meniu, dar combinate spre exemplu cu carne. Totodată, Mihaela Bilic atenționează că există produse de care organismul uman nu are nevoie, cum ar fi zahărul. Respectiv acesta nu ar trebui consumat nici de copii, nici de maturi. „Să fim zgârciți cu adaosul de zahăr în mesele copiilor. Pentru că el oricum le place. Orice aliment care are gust dulce va fi acceptat din start”, spune nutriționista. Mai mult chiar, aceasta insistă că mierea este la fel de nocivă pentru organismul uman ca și zahărul.

În concluzie, Mihaela Bilic ne sugerează să le dăm pace copiilor care nu vor să mănânce, ci doar să avem grijă ca aceștia să nu aibă vreo afecțiune care le diminuează apetitul. Totodată, nutriționista ne atenționează să reviziuim propriile apucături alimentare, căci copiii copiază comportamentul părinților, inclusiv în alimentație.

 

Foto simbol: askdoctork.com

Adaugă comentariu

Închide