Evghenii Komarovskii despre lipsa poftei de mâncare la copii: au părinți prea ocupați sau prea leneși

Evghenii Komarovskii despre lipsa poftei de mâncare la copii: au părinți prea ocupați sau prea leneși

Pediatrul Evghenii Komarovskii susține că există o interdependență între modul de viață al unei familii și pofta de mâncare a copilului. În opinia sa, dacă un copil nu prea are poftă de mâncare ,atunci părinții acestuia fie sunt foarte ocupați, fie foarte leneși.

Mai jos vă expunem argumentele renumitului pediatru:

Evghenii Komarovskii subliniază că pofta de mâncare este semnalul organismului că a cheltuit energie și că aceasta trebuie suplinită. Dacă un copil are apetitul foarte prost, atunci aceasta înseamnă că el nu are un mod activ de viață – fie este prea încărcat cu teme pentru acasă, fie stă prea mult la televizor/calculator, fie este mult prea călduros îmbrăcat etc.

În opinia medicului, părinții joacă un rol foarte important în acest sens și mulți sunt sau prea ocupați, sau prea leneși. Adică, părinții preferă să-i promită copilului tot felul de cadouri și beneficii dacă va mânca, în loc să iasă cu el la o plimbare de lungă durată sau să facă împreună multe activități care ar duce la consumul energiei.

Cât ține de produsele dulci, Komarovskii subliniază că acestea oferă o cantitate de energie mare și dacă micuțul o cheltuiește repede jucându-se activ, atunci nu există nici un risc pentru sănătatea sa. Însă dacă copilul nu e prea activ, dar dă preferință dulciurilor, părinții ar trebui să-l limiteze sau să-l stimuleze să se miște mai mult.

 

Informații: o-krohe.ru

Foto: likar.info

Adaugă comentariu

Închide