Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Nu-l mai oferiți copiilor! Iată ce ingrediente conține croasantul din comerț!

Nu-l mai oferiți copiilor! Iată ce ingrediente conține croasantul din comerț!

Un studiu privind calitatea croasanților realizat de Asociația Pro Consumatori (APC) a demonstrat câți aditivi și substanțe sintetice se găsesc în mărcile care se găsesc pe piață.

Iată care sunt de fapt ingredientele regăsite în compoziția sortimentelor de croasanți analizate: apă, ulei de floarea soarelui, ulei de rapiță, ulei din semințe de bumbac, ulei de palmier, grăsime de palmier,  lapte praf degresat, praf de ou, pudră din gălbenuș de ou, gălbenuș de ou îndulcit cu zaharoză,  ou integral, alcool etilic, zer praf, sirop de glucoză-fructoză, sirop de zahăr invertit, zaharoză,  proteine din lapte, proteine din zer praf, unt de cacao, unt, proteine din grâu, extract de malț de grâu, ou pasteurizat, amidon modificat, amidon de orez, amidon din porumb, drojdie, sare iodată și miere.

În cele 61 de produse analizate s-au identificat 29 tipuri de aditivi alimentari. S-au identificat şi o serie de arome artificiale, cum ar fi: aromă de caise, aromă de cireșe, aromă de căpșuni, aromă de unt, aromă de alune de pădure, aromă de vanilie, aromă de ciocolată, aromă de caramel, aromă de vin spumant și arome nedefinite, scrie ziuaconstanta.ro. Aromele sunt adăugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul și/sau gustul.

Valoarea energetică per 100 grame produs variază între 307,06 kcal și 488 kcal. Conform Ordinului nr 1563/2008 emis de Ministerul Sănătăţii, copiilor nu le sunt recomandate produsele cu peste 300 kcal per unitatea de vânzare.

Concluzii:

92% dintre croasanții analizați conțin conservanți!

82% dintre croasanții analizați conțin arome sintetice!

77% dintre croasanții analizați conțin acid citric!

75% dintre croasanții analizați conțin între 5 și 10 aditivi alimentari!

61% dintre croasanții analizați conțin câte 2 conservanți!

Din păcate, croasanții comercializați în supermarket constituie pachețelul multor copii, dar, puţini părinţi cunosc faptul că aceste sortimente de croasanți au o încărcătură chimică foarte mare, constituită din conservanți, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice. Croasanții sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi zahăr sub diverse forme, fapt care nu le recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic”, a spus Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC.

 

Sursa: avantaje.ro; zumi.md; mastermilk.com

Share:

Articole recomandate