Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

10 fapte curioase, demonstrate științific, despre frați și surori

10 fapte curioase, demonstrate științific, despre frați și surori

Frații și surorile ne fac mai rezistenți, mai inteligenți, ne salvează de stres și altele. Cercetătorii au demonstrat că dacă într-o familie cresc 2 sau mai mulți copii aceștia se influențează reciproc în mare parte spre bine. Din aticol aflați 10 astfel de fapte demonstrate științific despre frați și surori.

1. Mezinii au o viață mai lungă decât primii copii și un caracter mai ușor.

Cercetările arată că frații mai mici cresc mai creativi și mai relaxați. În medie aceștia trăiesc mai mulți ani decât frații mai mari și se consideră că aceasta se datorează modului lor de a lua totul mai puțin în serios, de a fi mai liniștiți și mai pozitiviști decât frații mai mari.

2. Frații mai mici de obicei sunt extrovertiți.

Frații mai mici din fragedă copilărie luptă pentru atenție, găsesc compromis cu cei mari, de aia și cresc extroverți. S-a observat că acest tip de comportament îi ajută pe frații mai mici să devină persoane publice.

3. Surorile ne ajută să nu ajungem depresivi.

O cercetare a demonstrat că dacă avem o soră, mai mare sau mai mică, aceasta ne ajută să scăpăm de tristețe, de simțul vinovăției, de stres și de depresie.

4. Băieții care au surori comunică mult mai ușor cu fetele ulterior.

O cercetare care a avut loc în baza organizării unor întâlniri dintre persoanele de sex opus a demonstrat că bărbații care au surori comunicau mult mai ușor cu femeile la întâlniri. La fel și femeile care au frați sunt mai deschise în comunicarea cu bărbații.

5. Frații mai mari mai des suferă de alergie și au probleme respiratorii.

O cercetare făcută în Japonia a demonstrat că mai des anume frații și surorile mai mari suferă de alergii alimentare și au probleme respiratorii. Dar nu s-a aflat care ar fi cauza exactă.

6. 70% dintre tați și 65% dintre mame frecvent au preferințe față de unul dintre copii.

Nu, aceasta nu înseamnă că părinții îl iubesc pe un copil mai mult decât pe altul. Doar că atitudinea față de ei nu e la fel. Spre exemplu copilul mai mare deseori are libertate mai mare decât cel mic, iar mezinului i se iartă mai multe decât celui mai mare. Totodată, când unul dintre copii realizează visele unui părinte, acesta automat va fi mai bun cu acest copil.

7. Frații mai mari au un IQ mai ridicat decât mezinii.

Specialiștii consideră că nivelul de inteligență un pic mai ridicat la frații mai mari se datorează faptului că ei deseori îi ajută pe cei mici la lecții și astfel își îmbunătățesc propriile cunoștințe.

O altă cercetare a demonstrat că nivelul de inteligență al fraților mai mici îl egalează pe cel al fraților mai mari după vârsta de 12 ani.

8. Cu cât mai mulți frați și surori aveți cu atât sunt mai mici șansele că în viitor veți divorța.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că adulții care au crescut cu mulți frați formează familii mai trainice. Se consideră că fiecare frate și soră ne ajută să ne pregătim mai bine pentru viața de familie.

9. Fiecare frate mai mic este mai josuț decât cel din fața sa.

În familiile cu 4 și mai mulți copii s-a observat că fiecare copil mai mic se năștea mai scurt cu 1 cm.

10. Fratele mai mic ajută la îmbunătățirea sănătății celui mai mare.

Tendințele arată că dacă un copil devine frate/soră mai mare până la vârsta de 4 ani scade considerabil riscul de a face obezitate. Părinții au tendința de a-și schimba modul de viață la apariția celui de-al doilea copil și deseori se pune accent anume pe alimentație, care devine mai sănătoasă.

 

Informații: adme.ru

Foto simbol: ihappymama.ru

Share:

Articole recomandate