Copiii care se culcă devreme sunt mai sănătoși, iar părinții lor au risc redus de a face depresie

Copiii care se culcă devreme sunt mai sănătoși, iar părinții lor au risc redus de a face depresie

Un studiu realizat în Australia confirmă intuiția multor părinți: copiii care merg la culcare mai devreme sunt mai puțin stresați, iar asta se întâmplă și cu mamele lor, care în mare parte sunt cele ce au grijă de cei mici zi și noapte. Autorii studiului au constatat că acei copii care aveau o rutină a somnului ce presupunea faptul că se culcau devreme (înainte de ora 8.30 seara) erau mai sănătoși și mai fericiți. În plus, părinții lor stăteau mai bine la capitolul sănătate mintală.

Așadar, dragi mame și tați, a pune copiii la culcare devreme nu este benefic doar pentru ei, ci și pentru voi”, spune Jon Quach, scriitor și cercetător la Murdoch Children’s Research Institute in Melbourne, Australia.

Beneficiile unui program de somn de acest gen au fost confirmate și de alte cercetări: un studiu din 2016 publicat în Journal of Pediatrics a arătat că acei preșcolari care se culcă devreme au o probabilitate mai mică de a fi adolescenți obezi, iar un alt studiu apărut în Journal of Pediatric Psychiatry în 2013 a arătat beneficii în ceea ce privește abilitățile cognitive ale copiilor.

În plus, cu cât un copil se culcă mai devreme, cu atât șansele de a bifa numărul de ore recomandate de somn, pentru buna lor dezvoltare, sunt mai mari.

Nu în ultimul rând, rețineți și datele prezentate de National Sleep Foundation Sleep in America Poll: copiii care merg la culcare înainte de ora 9 seara dorm în medie cu 78 de minute mai mult decât cei care sunt „păsări de noapte”. Asta înseamnă copii mai sănătoși și mai deștepți și 78 de minute în plus pentru părinți în care puteți face ce doriți, inclusiv să dormiți!

 

Sursa: totuldespremame.ro; cosmo.ru

Adaugă comentariu