De ce mămicile japoneze preferă să-și plimbe copiii în brațe, și nu în cărucior
- 2021-12-03
- 2272
Este destul de comun în Japonia să vezi mame care își țin copiii în brațe. 4 din 5 mămici japoneze renunță la cărucior și preferă să-și plimbe copiii în brațe.
Care sunt motivele?
Ținutul bebelușilor în brațe este o tradiție veche
Din punct de vedere istoric, bebelușii erau ținuți în brațe de către mamele lor care foloseau un „Onbuhimos”, un fel de marsupiu. Acest marsupiu era realizat din material moale, cu intenția ca mămicile să-i poarte pe bebeluși pe spate și să îi lase să privească peste umeri. Pe vremea aceea, mamele erau nevoite să-și aducă bebelușii cu ei la culturile de orez și era cea mai convenabilă modalitate de supraveghere a micuților, în timp ce ele munceau.
Legătura fizică dintre mamă și bebeluș este foarte importantă
Atașamentul dintre mămicile japoneze și bebelușii acestora este unul foarte profund și pentru acest lucru ele prețuiesc atât de mult conexiunea fizică. Mămicile japoneze fac activități cu copiii lor de la o vârstă foarte fragedă și nu pierd nicio ocazie de a fi aproape de ei, fizic.
Copiii care sunt plimbați în brațe sunt mai relaxați și au un ritm cardiac mai scăzut față de bebelușii care sunt plimbați în cărucior
În urma unui studiu realizat în Japonia pe 12 bebeluși, s-a dovedit că micuții purtați în brațe de către mamele lor devin imediat relaxați și au o frecvență cardiacă mai lentă. Același studiu a arătat că bebelușii purtați în brațe de către o mamă care merge pe jos au fost mai relaxați și mai calmi.
Ținutul bebelușului în brațe este mult mai practic atunci când folosești un transport în comun
Deoarece majoritatea japonezilor folosesc transportul public, mamele care vor să meargă prin Tokyo sau în alte orașe cu autobuzul, metroul sau trenul caută o soluție convenabilă. Ele preferă să-și poarte bebelușii în brațe sau în onbuhimo (marsupiu).
Sursa: suntmamica.ro