Limitează accesul copiilor la site-urile periculoase. Află cum o poți face!

Limitează accesul copiilor la site-urile periculoase. Află cum o poți face!

Noile tehnologii ocupă mult timp din viaţa noastră, dar şi a copiilor noştri. Pentru unii părinţi este un motiv de mândrie că piciul nu ştie încă să-şi lege şireturile, dar în schimb are performanţe în jocurile de calculator.

Dacă vrei ca cel mic să stea liniştit şi să nu te deranjeze de la activităţile casnice, îi laşi telefonul, tableta, ori laptopul conectat la internet. “Şi ce e rău în asta? ”, ar întreba unii părinţi. Însă, psihologii și medicii spun că există o mulțime de aspecte nefaste asupra sănătăţii şi psihicului copilului care petrece ore în şir la gadgeturi.

Un alt moment pe care unii părinţi nu-l iau în calcul este accesul copilului la informaţie. Sunteţi siguri că tot ce priveşte, citeşte şi ascultă pe net este sigur? Copilul are acces la numeroase siteuri pornografice, pagini care instigă la ură şi violenţă, filme, spoturi şi jocuri video care afectează starea psiho-emoţională a celui mic.

 

Un semn de alarmă în acest sens, a fost tras de către Misiunea OSCE în Moldova în colaborare cu La Strada şi casa de producţie CIOfilm. Un prim pas spre informarea părinţilor a fost realizarea unui spot video în care se vorbeşte despre programul numit Control Parental. Programul are drept scop limitarea accesul copiilor la unele siteuri ce pot afecta psihicul copilului.

Părinţii pot descărca şi instala programul pe mai multe tipuri de gadgeturi: telefon, tabletă, calculator. Căutaţi pe internet denumirea control parental, descărcaţi, şi instalaţi. În acest mod, puteţi programa şi seta sursele la care copilul poate avea acces. Despre modalităţile de instalare a programului specific fiecărui tip de gadget puteţi citi pe www.siguronline.md  

În mai multe state din Europa acest proiect este promovat la nivel naţional. Moldova a început să facă primii paşi pentru siguranţa în mediul online.

Foto: blogs.protegerse.com 

Adaugă comentariu

Închide