Metoda distragerii – cum să lupți cu capriciile copilului

Metoda distragerii – cum să lupți cu capriciile copilului

Practic toți copilașii sunt morocănoși și capricioși, iar uneori chiar nu mai știi ce să faci. Este important de reținut că copiii pot fi foarte ușor distrași de la aceste capricii, iar această metodă funcționează în aproximativ 95 % din cazuri.

Metodele de distragere a atenției copilului:

1 – Cea mai ușoară metodă este să schimbi pur și simplu tema de discuție. De exemplu, dacă copilul nu vrea să se îmbrace pentru ca să mergeți la plimbare, în loc să îl convingi, întreabă-l: - Vrei să luăm cu noi și bicicleta sau mai bine o jucărie? sau –Crezi că în parc este suficientă zăpadă pentru ca să construim o fortăreață?

2 – Încearcă să îi focusezi atenția asupra aspectelor pozitive pe care urmează să le simtă pe propria piele. De exemplu dacă nu vrea să meargă să facă baie, propune-i să mergeți în cadă pentru a vă juca cu rățuștele sau pentru a pescui peștișori.

3 – O altă metodă este cea de a învia atmosfera din jurul copilului. De exemplu, în cazul în care nu vrea să meargă seara la culcare, apucă-l de mânuțe și zburați puțin prin casă, iar apoi spune-i că păsărica merge în cuib la culcare. În cazul în care este capricios la cumpărături, roagă-l să te ajute să găsești un anumit lucru și transformați asta în joc.  Încercați să implicați toată creativitatea pe care o aveți, pentru că jocul dă roade de cele mai multe ori.

4 – Copiilor le plac magiile și surprizele, așa că profită de asta. Dacă vezi că e capricios, propune-i să faceți magii împreună sau încearcă tu de una singură să îl surpinzi.

Dacă nu funcționează nici una dintre metodele de mai sus, pune creativitatea în funcțiune și găsește metoda ta personală de a pune capăt capriciilor.

Foto: assets.inarkansas.com

Adaugă comentariu

Închide