Cum arată o zi din viața picilor care merg la ,,Academia Piticilor”

Cum arată o zi din viața picilor care merg la ,,Academia Piticilor”

Dacă sunteți în căutarea unei oferte educaționale diversificate, dar în același timp adaptate pentru fiecare copil în parte, a unui personal bine pregătit și a unui spațiu frumos amenajat, atunci trebuie neapărat să mergeți împreună cu copilul la grădinița privată "Academia Piticilor", deschisă recent în sectorul Ciocana al capitalei. Copilul dumneavoastră garantat va dori să rămână acolo.

Mulți copii și desigur părinții lor, în special cei din sectorul Ciocana, cunosc clubul pentru copii “Voinicel”. Păi iată, între timp acesta și-a schimbat denumirea devenind ,,Academia Piticilor”. Noua denumire a instituției vine cu un spectru larg de servicii educaționale pentru copii: grădiniță, mini-grădiniță, pregătire pentru școală etc.

 

Cum arată o zi din viața copiilor care frecventează această instituție, indiferent că e vorba de grădiniță, mini-grădiniță, pregătire pentru școală? Vesel, interesant, instructiv și distractiv.

Dezvoltarea personală este un aspect foarte important pentru educatorii de la "Academia Piticilor", care țin cont de dezvoltarea individuală a fiecărui copilaș. Toți micuții sunt implicați în diverse jocuri și activități, care au menirea să descopere și să stimuleze abilitățile fiecăruia.

Academia Piticilor își deschide ușile la ora 8.00, iar copiii rămân în această mare familie până la 18.00. Cei care optează pentru un program mai scurt se află acolo de la 8.00 până la 12.00. Aici, copiii au parte de o varietate de activități mega-interesante. Înviorarea de dimineață, după care urmează micul dejun. Apoi, cu forțe noi, toți copiii se aventurează în lumea cunoștințelor, care la "Academia Piticilor" are loc prin prisma unor activități interesante. Micuții modelează din plastilină sau nisip, colorează, conturează și desenează. Învață poezii, fac diferite aplicații din hârtie colorată/creponată, și au parte zilnic de o mulțime de jocuri pentru dezvoltarea intelectuală.

În afară de micul dejun, copiii mai au parte de încă o masă și o gustare după somnul de la amiază. Apropo, pe lângă meniul de bază, aceștia sunt hrăniți zilnic cu fructe și legume proaspete.

După somnul de la amiază și gustare, copiii au parte de alte ore de distracție și educație prin joacă. Academia Piticilor are camere separate pentru diferite vârste de copii, săli de mese, iar curtea este spațioasă, dotată cu teren de joacă în aer liber, dar și multe alte surprize.

 

Piticii sunt împărțiți în grupe după categoria de vârstă și pentru ca fiecare copil să se dezvolte într-un mediu calm și sănătos, grupele nu sunt mai mari de 12 copii:

• grupa mini - pentru copiii de doi și trei ani, dar se pot accepta copiii la grupa mini sub vârsta minimă dacă adaptibilitatea și gradul de independență este corespunzător;

 

• grupa mică - pentru copiii care au între trei și patru ani;

• grupa mijlocie, pentru copiii cu vârstele între patru și cinci ani;

• grupa mare e formată din copiii de cinci și șase ani;

• grupa pregătitoare, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între șase și șapte ani.

La "Academia Piticilor" atmosfera este de familie, care te duce cu gândul la ”acasă”, aceasta fiind una din principiile acestei instituții. Aici copiii nu se simt străini, ci din prima zi sunt parte a marii familii de Pitici. Cel mai amuzant este când la final de zi, mulți nu vor să plece acasă.

Pentru copiii merg în această toamnă la școală, "Academia Piticilor" oferă lecții de pregătire pentru școală, între orele 13:00-14:30 sau 15:00-16:30. Activitățile de bază sunt foarte atent selectate și au drept scop: dezvoltarea limbajului, cursuri de limba română, exerciții de logică, matematică și educație artistico-plastică. La acest curs copiii se aleg cu formarea interesului de a cunoaște și a dorinței de a învăța lucruri noi; dezvoltarea logicii (analiză, sinteză, comparație, generalizare, clasificare); dezvoltarea imaginației și a abilităților artistice; dezvoltarea vorbirii (abilitatea de a exprima gândurile, formularea raționamentelor simple); dezvoltarea memoriei și a atenției; dezvoltarea capacității de stabilire a contactului cu semenii și cu adulții.

 

Dădacă pentru o oră este o altă ofertă marca "Academia Piticilor" și este destinată părinților care s-au confruntat cu situații în care au avut nevoie urgent să plece undeva pentru o oră, însă nu au cu cine să-și lașe copilul. Angajații centrului vor petrece împreună cu copilașul activități și jocuri compatibile cu vârsta piciului. Mai mult, dădaca are grijă să selecteze materialele educative și în funcție de capacitățile individuale ale lui.

„Centrul Copiilor Creativi ,,Academia Piticilor” poate fi găsit pe str. Petru Zadnipru" 4\5 din Chișinău. Pentru mai multe detalii puteți apela numărul de telefon: (+373) 079 330 596 sau pe pagina de facebook a Centrului Copiilor Creativi Academia Piticilor. 

 

 

Foto: arhiva personală, facebook

Adaugă comentariu

Închide