Hidratează corect copilul vara! Câtă apă trebuie să bea în funcție de vârstă și greutate

Hidratează corect copilul vara! Câtă apă trebuie să bea în funcție de vârstă și greutate

Dacă bebelușul este hrănit la sân, atunci nu este nevoie să bea apă, deoarece laptele matern are în compoziție 90% apă și toți nutrienții necesari. În timpul verii este posibil să observi că el dorește să sugă mai des și în cantități mai mici. Chiar dacă cel mic bea lapte din biberon, până la 6 luni recomandarea este aceeași pentru toți copiii: cu formulă sau lapte matern nu au nevoie de supliment de apă.

Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentară recomandă ce cantități de apă ar trebui să bea un copil, în funcție de vârstă:

800-1000 mililitri (6 luni-12 luni)

1100-1200 mililitri (1- 2 ani).

O altă modalitate de a calcula cantitatea necesară de apă pentru un copil este în funcție de greutate: 55 ml/kilogram. Dacă să zicem copilul cântărește 13 kilograme, atunci ar trebui să bea 715 ml pe zi.

După 6 luni, lichidul provine nu numai din apă sau din lapte, ci și din alimente solide, cum ar fi fructele sau legumele, care sunt perfecte pe tot timpul anului, dar mai ales vara. Pot fi preparate sub formă de piure sau sucuri.

Pe lângă hidratarea cu lichide și o alimentație adecvată, este foarte important ca bebelușul să stea în locuri răcoroase și să nu fie expus la soare sau căldură excesivă. În ceea ce privește aerul condiționat, nu uitați ca filtrele și dispozitivul să fie curate și să menții o temperatură constantă între 22 și 24 de grade.

La copiii mici deshidratarea duce la stări de oboseală, dureri de cap, lipsa concentrării, piele uscată, chiar și la performanțe cognitive scăzute.

 

Sursa: copilul.ro; arkhiz.net

Adaugă comentariu