Medic toxicolog: Dezinfectantul poate să determine la copii o intoxicație alcoolică

Medic toxicolog: Dezinfectantul poate să determine la copii o intoxicație alcoolică

Ghiozdan, cărți, caiete, distanțare, mască și dezinfectant. Pentru copilul tău, acesta va fi noul univers din această toamnă. Ai grijă, însă. Copiii sunt imprevizibili, iar joaca cu dezinfectantul poate fi periculoasă. Uite de ce e bine să-i explici că nu trebuie să folosească dezinfectantul în exces și de ce nu trebuie să-l întindă pe suprafețe mari ale pielii.

Medicul toxicolog, Radu Țincu menționează: Utilizarea în exces poate să ducă la apariția unor leziuni cutanate, în special la copiii cu piele alergică sau atopii, acest lucru poate să ducă la apariția unor alergii cutanate, iar dacă folosim substanțele pe o suprafață extinsă a corpului acest alcool se poate absorbi transdermic și poate să determine la copii, în funcție de vârstă, greutate, chiar intoxicație alcoolică cu aceste substanțe dezinfectante.

Doctorul în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, Radu Ciornei afirmă: Elevii pot folosi un litru din această substanță într-o oră. Eu chiar am avut această reacție, mi s-a făcut rău când am mirosit alcoolul acesta metilic, izopropilic. Grijă mare la ingerare, este vorba despre copii.

Substanțele dezinfectante pot usca, irita și chiar crăpa pielea. Pentru a evita aceste urmări, medicul dermatolog Alexandra Bloju te sfătuiește ca, ori de câte ori te speli pe mâini sau folosești un dezinfectant să aplici și o cremă de bază de glicerină, vitamina B5 sau vitamina E. De asemenea, uleiul de măsline, de struguri sau de cocos hrănesc foarte bine pielea.

Dacă, în ciuda precauțiilor, se irită pielea, la farmacie puteți cumpăra un crem cicatrizant.

Sursa: mediafax.ro, foto: media.smartradio.ro

Adaugă comentariu