Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Stai doar în casă cu un copil mic? Iată 3 sfaturi ca să evitaţi accidentele!

Stai doar în casă cu un copil mic? Iată 3 sfaturi ca să evitaţi accidentele!

Părinţii, indiferent de vârsta copiilor lor, au în mod normal foarte multe griji. În timpul acestei pandemii, evident grijile părinţilor cresc poate chiar de sute de ori. Dacă în cazul copiilor mai mari este mai uşor să impui regulile izolării la domiciliu căci au o capacitate de înţelegere mai mare, ce faci cu copiii mici care se sperie automat când văd că părinţii poate poartă măşti și mănuşi? Ce faci cu spălatul cât mai des pe mâini? Sau cu folosirea substanţelor dezinfectante - ştiindu-se apetitul copiilor de a sta cu mâna în gură, de a explora tot ceea ce îi înconjoară este enorm? Nu este o uşor însă cu o bună planificare, calm şi atenţie sporită această perioadă de stat în casă va trece cu bine.

Bucătăria - se va găti mai mult, atenţie la ce fac copiii!

Chiar şi părinţii care înainte ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii să declare pandemie se plângeau că au copiii la grădiniţă cu program scurt, acum văd diferenţa între zilele normale în care copilul îşi consumă o parte din energie alături de colegi şi educatori şi zilele în care este nonstop în casă. Pentru că se va găti zilnic, ţineţi copiii cât mai departe de sursele de foc, oalele cu mâncare fierbinte. Mulţi sunt atraşi şi de frigider , aragaz, cuptor sau maşina de spălat. Explicaţi-le cum funcţionează, dar că locul copiilor nu e în frigider, cuptor, cuva maşinii de spălat şi că nu au voie să le pornească. Explicaţi-i constant că nu are voie să deschidă apa cât este încă mic. Nu lăsaţi chibrituri sau brichete la îndemână.

Ferestre deschise larg, a se evita!

Să stai închis în casă nu este uşor, însă acum vorbim despre un scop vital. Este recomandat însă să ne bucurăm de aer curat, să aerisim des, să lăsăm lumina să pătrundă în casă. Însă părinţii trebuie să facă aerisirea cât se poate de serios şi să nu lase ferestre larg deschise, deoarece există riscul ca micuţii să se caţere şi să cadă. Nu lăsaţi nici scaune, cărucioare, jucării mai mari, cutii în zona balconului a ferestrelor. Închideţi şi securizaţi geamurile şi balconul ori de câte ori nu sunteţi în aceeaşi cameră cu copilul sau nu îl puteţi supraveghea îndeaproape. De asemenea, indiferent de vârstă, explicaţi-le constant că este foarte periculos să se apropie sau să deschidă singuri ferestrele, balconul.

Nu lăsaţi substanţe de dezinfectare a suprafeţelor la îndemâna copiilor

Micuţii, indiferent de vârstă, sunt atraşi de activităţile părinţilor lor şi vor să copieze. Aceasta este modalitatea de însuşire a cunoştinţelor. Cu siguranţă, vor fi atraşi şi de sticlele colorate de diverşi dezinfectanţi folosiţi în această perioadă de părinţi pentru curăţarea mânerelor uşii, podelelor etc. Explicaţi-le că nu sunt de băut, că sunt periculoase pentru copii şi le pot provoca mari probleme de sănătate. Asiguraţi-vă că le depozitaţi în locuri la care nu au acces copiii sau în locuri ce se încuie sigur. Aceleaşi indicaţii sunt valabile şi pentru gelurile antibacteriene pentru mâini, săpunuri etc.

 

Sursa: csid.ro; maminklub.lv

Share:

Articole recomandate