Sfaturi utile ca să alegi încălțămintea potrivită pentru copil

Sfaturi utile ca să alegi încălțămintea potrivită pentru copil

Primii pași ai bebelușului reprezintă un moment extrem de emoționant pentru ambii părinți. Pentru a-l ajuta să-și perfecționeze abilitatea de a merge pe jos, îi poți cumpăra o pereche de încălțăminte adecvată pentru el. Mai jos îți sugerăm câteva criterii de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi o pereche de pantofi numai bună pentru copil, în funcție de vârsta lui.

Cum se verifică dacă mărimea încălțămintei este corectă?

  • Călcâiul trebuie să fie plasat exact în partea din spate a încălțămintei;
  • Talpa piciorului trebuie să fie relaxată;
  • Apăsați ușor în jos la degetul mare pentru a verifica dacă există aproximativ un centimetru între degetele de la picioare și vârful încălțămintei;
  • În cazul în care copilul este foarte mic, desfaceți pantoful și împingeți piciorul în față cât mai mult posibil, dacă aveți posibilitatea să inserați un deget în spațiul rămas dintre călcâiul și partea interioară din spate a pantofului, atunci este mărimea potrivită.

Nu uitați să încercați încălțămintea atât pe piciorul drept, cât și pe cel stâng, pentru că deseori picioarele copiilor sunt un pic diferite.

Încălțămintea trebuie să corespundă următoarelor cerințe:

  • pielea este în continuare considerată ca fiind materialul ideal pentru încălțăminte datorită flexibilității, porozității și respirabilității acesteia;
  • talpa trebuie să fie moale și flexibilă;
  • spațiul pentru degetele de la picioare nu ar trebui să fie atât de strâmt încât să împiedice mișcarea lor;
  • partea din spate a pantofului trebuie să aibă părți robuste pentru a sprijini copilul atunci când stă în picioare, precum și să nu-l deranjeze când va mișca gleznele.

În primii ani este foarte important să verificați frecvent mărimea încălțămintei, deoarece picioarele copiilor cresc, adesea foarte rapid, și nu mereu în mod constant. În general, este recomandat de a se cumpăra pantofi cu un centimetru sau un centimentru și jumătate mai lungi decât piciorul copilului.

Încălțămintea ,,Primigi” pentru fiecare vârstă

,,Primigi” produce haine și încălțaminte inovative și de calitate înaltă. Fiecare din acestea sunt menite să asigure bunăstarea copilului și să satisfacă eficient nevoile sale în funcție de vârstă.

12-14 luni: Încălțămintea ideală la aceasta vârstă sunt modele care acoperă glezna și oferă acesteia un suport corect, fără a fi prea strâmte. O altă caracteristică importantă este faptul că încălțămintea trebuie să fie extrem de delicată atunci când intră în contact cu pielea sensibilă, dar, bineînțeles, fără să-și piardă forma. Tălpile trebuie să fie late și flexibile la degete și mai rezistente la călcâie, pentru a-i asigura o poziție adecvată. În ceea ce privește materialele, acestea ar trebui să fie naturale și moi, cum ar fi pielea, blana sau materialele textile.

15 luni - 5 ani: Comparativ cu bebelușii, copiii din această grupă de vârstă au picioare mai conice, iar acest lucru se reflectă în forma încălțămintei. Din moment ce copiii sunt atât de activi și în mod frecvent merg din casă pe afară și vice-versa, încălțămintea trebuie să permită picioarelor să respire. Talpa, în special, trebuie să fie aleasă din materiale permeabile naturale.

6 - 10 ani: La școală, în sala de sport sau într-o excursie ... încălțămintea este folosită cu tot mai multe ocazii și, în consecință, trebuie să fie rezistentă și flexibilă. Aceasta trebuie să aibă căpute confortabile, tălpi rezistente și un aspect elegant, mai ales pentru fete. Este recomandat de a dota copilul cu cel puțin două perechi de încălțăminte pentru fiecare sezon. Copii transpiră mult și dacă poartă aceeași pereche de pantofi în fiecare zi, atunci aceasta poate duce la înmulțirea bacteriilor și a microorganismelor.

Cu ocazia sezonului de primăvară 2017, ,,Primigi” prezintă o colecție captivantă de încălțăminte bogată în culori. Stilurile clasice pentru fetițe au obținut note de strălucire, cu accente de luci și strasuri. Linia este completată de adidași confortabili, sandale ajurate și încălțăminte în stil „lace-up”. O colecție bogată în care găsești încălțăminte pentru orice ocazie. Pentru băieți sunt prezente sandale îndrăznețe, adidași în stil „velcro” și „lace-up”. Pe lângă astea, sunt adidași cu efect de încălțăminte uzată, care le atribuie o înfățișare Vintage și Retro.

Hainele sunt din stofă naturală pentru copii de la 1 la 14 ani. În colecția acestui sezon se găsesc pentru fetițe – rochițe, fuste, maiouri, pantalonași într-o mulțime de culori. La băieti – cămași, șorturi, pantaloni, puloverașe, maiouri stilate.

Fiecare stil de încălțăminte ,,Primigi” este creat pentru a se potrivi cel mai bine cu forma piciorului, cu anotimpul și cu vârsta copilului. Alegerea corectă va defini plăcerea unui mers deosebit în aer liber, a unei explorări amuzante și a altor aventuri extraordinare pentru copilul tău!

 

Timp de 40 de ani, ,,Primigi”  dedică o atenție exclusivă confortului și bunăstării copiilor, dezvoltând astfel cele mai noi tehnologii în încălţămintea pentru copii:

PICIOR ROTUNJIT ȘI POTRIVIRE CONFORTABILĂ
Formele pentru încălțăminte sunt proiectate și calibrate cu grijă astfel încât piciorul să dispună de suficient spațiu pentru a se mișca sigur și fără constrângeri.


UȘOR DE PURTAT

Încălțămintea Primigi a fost studiată și proiectată pentru cea mai bună acomodarea cu forma piciorului copilului. Mai mult decât atât, șireturile și deschiderile sunt modelate pentru obținerea încălțămintei care este ușor de pus și de scos de pe picior.

SUPORT CU AMORTIZARE ÎN CĂLCÂI
Acest sistem este proiectat pentru a proteja piciorul pe un teren denivelat. Într-o parte a tălpii, deasupra călcâiului, este plasată o „cameră de aer” cu funcția de absorbție a micro-șocurile ce apar de obicei în timpul mersului.

BRANȚ ANATOMIC ȘI CARE RESPIRĂ, CĂPTUȘIT ÎN PIELE

Branțul  cu tehnologia  SKY EFFECT este creat din cele mai calitative materiale, căptușit în piele moale pentru a asigura contactul firesc cu talpa piciorului.

TALPĂ CU FLEXIBILITATE MAXIMĂ

Flexibilitatea încălțămintei este asigurată prin canale calibrate, gravate transversal în talpă pentru a o face mai subțire și materiale extrem de moi, utilizate pentru obținerea lamelei care se află alături de punctul flexibil.

PENTRU O IGIENĂ MAXIMĂ A PICIORULUI

Branțul este detașabil, astfel încât acesta poate fi scos din încălțăminte, spălat și uscat, pentru asigurarea curățeniei și igienei în spațiul interior al încălțămintei.

UȘOR CA PANA

Încălțămintea Primigi este făcută din material alese, care sunt foarte ușoare, proiectată pentru a garanta libertate maximă în activitățile de zi cu zi sau în timpul jocului.

BUNĂSTARE ȘI MOLICIUNE

Confortul sigur este asigurat print-un design meticulos și materiale care permit încălțămintei să se potrivească piciorului fără impunere. Căptușeala moale asigură protecție mare.

  PĂRȚI METALICE CARE NU CONȚIN NICHEL

 

 

CĂPTUȘEALĂ DIN PIELE CARE NU CONȚINE CROM

 

 

Pentru o impresie mai mare despre colecția ,,Primigi”, accesați site-ul www.primigi-shop.md

Contacte:

Chișinău,

Shopping MallDOVA, et. 3,

Telefon: +373 68 903 344.

Adaugă comentariu

Închide