12 motive de ce copiii asiaticilor sunt printre cei mai sănătoși din lume

12 motive de ce copiii asiaticilor sunt printre cei mai sănătoși din lume

Multe norme culturale dezvoltate în țările asiatice s-au dovedit a fi extrem de utile în menținerea sănătății copiilor, unele la care nu te-ai fi gândit.

Iată 12 dintre aceste secrete:

Nu citesc ținând prea aproape cartea. În multe scoli din China sunt instalate bare proiectate special pentru a ajuta copiii să nu-și strice vederea. De aceea, barele îi țin pe cei mici la o distanță sănătoasă. În plus, acestea ar putea ajuta copiii să dezvolte o poziție corectă atunci când stau în bancă.

Fac exerciții pentru ochi. În China continentală, elevii din ciclul primar și gimnazial sunt instruiți să efectueze exerciții de ochi care vizează îmbunătățirea circulației sângelui și relaxarea mușchilor oculari. Exercițiile implică șase sesiuni, prin masarea diferitelor zone din jurul ochilor și de obicei sunt practicate de două ori pe zi.

Susținerea testele afară. Această practică este menită să-i împiedice pe studenți să trișeze, pentru că sunt așezați la distanțe mai mari față de o clasă de curs, dar există și beneficii pentru sănătate. Nu numai că oferă expunere la aer curat și la lumina soarelui, dar ajută și la reducerea stresului.

Purtarea măștilor medicinale. În Japonia este ceva obișnuit pentru persoanele care sunt răcite sau au alergii să poarte măști, pentru a nu împrăștia virusurile. Vânzările pentru măști cresc în timpul epidemiilor de răceală și gripă, printre alte pericole pentru sănătate.

Cursuri online. Atunci când vremea nu le permite elevilor să ajungă la școală, unii profesori chinezi devin puțin mai creativi și își țin cursurile cu clasele goale. Copiii învață lecțiile din fotoliul de acasă, astfel evitând să răcească sau să contracte alte boli.

Porții mai mici in loc de meniuri complete. Programul japonez de prânz la școală a fost dezvoltat pentru a ajuta copiii înfometați în urma celui de-al doilea Război Mondial. Practica s-a păstrat și în zilele de azi. Aceste mese, de obicei, nu au un fel principal, cel puțin în sens occidental. Mesele sunt împărțite în părți moderate, cu orez, legume, miso și pește sau carne.

Petrecerea timpului în natură. Activitatea în aer liber este văzută ca fiind din ce în ce mai importantă în Coreea de Sud. Activități precum drumețiile și camping-ul au devenit foarte populare. Chiar și oamenii care sunt obișnuiți cu un mod de viață sedentar au început să facă excursii de camping. Aceste programe pun un accent deosebit pe relaxarea si conștientizarea sănătății mintale.

Mersul pe jos. În multe țări asiatice, oamenii pun un accent deosebit pe mersul pe jos în loc de folosirea autoturismelor personale sau a transportului public. În Coreea de Sud, dispozitivele care îi ajută pe oameni să-și numere pașii zilnic făcuți sunt din ce în ce mai populare. Și copiii sunt sfătuiți să meargă la școala din zona în care locuiesc, în loc să ia un autobuz.

Monitorizarea dependenței de internet. În întreaga lume, să vezi copii lipiți de dispozitivele de social media este ceva obișnuit. În Coreea de Sud au fost întreprinse mai multe acțiuni pentru combaterea dependenței de internet. Guvernul a dat chiar și legi care împiedică copiii sub 16 ani să aibă acces la internet după miezul nopții.

Copiii au mai multă responsabilitate. În Japonia, copiii sunt învățați să facă multe activități pe cont propriu, pe care alți micuți din alte țări care nu le fac. Copiii sunt încurajați să meargă la școală singuri, să se ocupe de treburi casnice și chiar să ajute la curățarea sălilor de clasă în locul administratorilor. Acest lucru îi ajută pe cei mici să învețe să fie independenți și responsabili și să aibă mai multă grijă de ei.

Mâncatul cât mai sănătos. Multe țări din Asia găsesc diferite modalități de a concepe mese sănătoase pentru copii. În Japonia, legumele sunt felul principal la masă, cu accent mai mic pe carne, grăsimi, lapte sau zahăr. Supa este, de asemenea, un fel de bază în multe diete asiatice, iar chinezii folosesc adesea diverse condimente sănătoase, cum ar fi fructele goji, lemongrass și ghimbir, pentru un gust deosebit.

Beau ceai. În multe țări asiatice, inclusiv în China și Japonia, este important pentru copii să bea ceai. Nu numai că este o alternativă mai sănătoasă pentru băuturile răcoritoare carbogazoase, dar poate avea beneficii surprinzătoare pentru sănătate, de exemplu, pentru ochi.

 

Sursa: copilul.ro; mayaksbor.ru

Adaugă comentariu