Lucruri pe care posibil să nu le știi despre copiii cu alergii grave

Lucruri pe care posibil să nu le știi despre copiii cu alergii grave

În topul afecțiunilor alergice care afectează calitatea vieții copiilor se numără astmul bronșic, rinita alergică și alergiile alimentare. Alimentele care declanșează cele mai virulente răspunsuri autoimune rămân proteina din laptele de vacă, grâul, peștele, arahidele, alunele, soia, ouăle și fructele de mare.

Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre copiii cu alergii:

Din cauza alergiilor, ratează multe oportunități sociale. Părinții copiilor cu alergii grave sunt nevoiți să-și ia toate măsurile de precauție, atunci când decid să-i lase să iasă în societate. De exemplu, atunci când sunt invitați la o petrecere sau onomastică, ei trebuie să întrebe ce ingrediente conțin alimentele din meniu. Cu alergiile fatale nu este de glumit, siguranța copilului fiind mereu pe primul loc. Nu e de mirare că mulți părinți aleg să refuze invitațiile la petreceri, de teamă să nu pună viața copilului în pericol.

Vin cu mâncarea la pachet. Copiii cu alergii severe pot participa la evenimente sociale aducându-și propria mâncare de acasă. Prin urmare, dacă vrei să-i asiguri o viață socială copilului tău și să-l ferești în același timp de alergenii fatali, prepară-i toate alimentele în casă și pune-i mâncare la pachet.

Prezintă un risc mare de depresie. În general, copiii cu alergii severe nu au parte de oportunitățile sociale obișnuite, cum ar fi mersul în excursie. De exemplu, un copil care are o alergie gravă la iarbă sau la polen, trebuie ținut departe de parcuri și terenuri de sport. Întreaga familie este pusă într-o situație extrem de dificilă, văzându-se nevoită să-i refuze copilului micile plăceri ale vieții. De aici, și riscul mare de depresie și anxietate. Copilul poate deveni extrem de afectat emoțional, simțindu-se „defect” și poate ajunge să-și urască boala și, implicit, pe el însuși.

Părinții sunt în alertă continuă. Cel mai rău lucru pentru un părinte este să știe că copilulul îi este bolnav. Întreaga lui viață se modifică, rutinele obișnuite se dau peste cap și începe o luptă permanentă cu boala. Administrarea promptă a epinefrinei sau a adrenalinei este vitală în tratamentul șocului anafilactic.

Întreaga familie trebuie să facă sacrificii. Viața rudelor copiilor cu alergii fatale poate fi, de asemenea, afectată de situația acestora. Într-o familie cu mai mulți copii, nu numai cel care suferă de alergie la arahide trebuie să se abțină, de exemplu, de la felia de tort, ci și sora sau fratele acestuia. Sacrificiile pe care le fac frații, unii pentru alții, sunt considerabile, și asta pentru că nimeni nu poate risca să aducă acasă un alergen, care poate fi ușor transferat fratelui printr-un prosop sau chiar printr-o simplă strângere de mână.

 

Sursa: copilul.ro; 24tv.ua

Adaugă comentariu

Închide