Mihai Stratulat revine! Acesta și-a lansat propriul blog

Mihai Stratulat revine! Acesta și-a lansat propriul blog

Renumitul pediatru de la noi din țară Mihai Stratulat a ajuns să devină unul dintre cei mai de încredere medici în opinia părinților de la noi. Deși anterior era destul de activ în mediul virtual, de la o vreme acesta a renunțat la pagina sa de Facebook, motiv pentru care nu mai putea să răspundă părinților la întrebările adresate pe internet.

Dar nu vă faceți griji, astăzi, Mihai Stratulat și-a lansat propriul blog, unde își propune să informeze părinții și pe alocuri să-i ajute în soluționarea anumitor probleme de sănătate. El spune că a fost motivat să deschidă acest blog după ce, timp de 4 săptămâni a făcut un stagiu practic în Japonia și a înțeles că sistemul medical de la noi din țară are nevoie de o schimbare majoră.

„Motivul pentru care am început acest blog, reprezintă dorința mea de a îmbunătăți sistemul medical în domeniul ocrotirii sănătății mamei și a copilului, pe alocuri învechit și pe departe patient-friendly, asta ca să nu fiu dur, chiar de la început. O strategie importantă în reformarea oricărui sistem, îl reprezintă procesul de educație continuă. În cazul nostru, procesul de educație și informare a părinților este o verigă slabă, iar pe alocuri inexistentă, și aici apare și scopul acestui blog, de a învăța părinții cum să-și crească copiii sănătoși, să fie mai conștienți și mai responsabili.

Și deoarece nu s-a născut încă părintele perfect și în continuare întîlnesc părinți neinformați, speriați și necăjiți de acest sistem medical, am decis să deschid acest BLOG prin care voi incerca să învăț părinții sa fie informați corect, conștienți și responsabili. Am să vorbesc, în calitate de părinte, despre greșelile pe care le facem noi părinții, pe deoparte și în calitate de medic, despre greșelile pe care le facem noi medicii, pe de altă parte, în acordarea asistenței medicale copiilor. Este Blog de părinte și de medic. Mai nou, voi posta un plan de acțiuni (realizat în timpul stagierii din Japonia și apreciat de către ei) de îmbunătățire a sistemului medical în domeniul ocrotirii sănătății mamei și copilului, și dacă o să fie acceptat de majoritatea părinților, îl voi propune MS pentru a fi implementat”, a scris Mihai Stratulat pe blogul personal - mihaistratulat.blogspot.md.

Mihai Stratulat este părinte, medic neonatolog-pediatru și provine dintr-o familie de medici.

Foto: odoras.md; mihaistratulat.blogspot.md

Adaugă comentariu