Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Obiceiurile care afectează calitatea somnului copiilor

Obiceiurile care afectează calitatea somnului copiilor

Somnul este foarte important, dacă pentru maturi înseamnă odihnă, atunci pentru copii acesta mai semnifică și o dezvoltare armonioasă. Respectiv copiii au nevoie chiar mai mult de un somn calitativ și odihnitor. Din articolul nostru vă propunem să aflați care obiceiuri afectează calitatea somnului la copii.

1. Ore de somn neregulate în timpul săptămânii și în weekend. 

2. Supraîncărcare senzorială/multitasking. Schimbarea atenției de la teme la tehnologie, la rețele de socializare și din nou la teme duce la o activitate haotică și ineficientă a creierului.

3. Pregătirea temelor seara târziu. Creierul obosit lucrează mai lent și ineficient. Din această cauză adolescentul va petrece mai mult timp decât de obicei pentru a-și face temele. Astfel, va întârzia și mai mult ora de culcare.

4. Folosirea patului pentru mai multe activități. Patul trebuie folosit numai pentru dormit, deoarece, astfel, organismul se obișnuiește să intre în starea necesară pentru a adormi ori de câte ori copilul se va așeza în pat.

 

De cat somn au nevoie copiii, în funcție de vârstă?

Potrivit specialiștilor în somnologie pediatrică, copiii au nevoi diferite în ceea ce privește numărul de ore de somn, în funcție de vârsta pe care o au:

Bebeluș: 14-15 ore

Copiii mici (1-3 ani): 12-14 ore

Preșcolari (3-6 ani): 11-13 ore

Școlari (7 - 11 ani): 10-11 ore

Adolescenți: 9 -10 ore

 

Informații: centruldeparenting.ro

Foto simbol: vokrugsveta.ru

Share:

Articole recomandate