Tratează răceala copilului tău folosind aparatul cu aerosol

Tratează răceala copilului tău folosind aparatul cu aerosol

 

Dacă odinioară, bunicile și chiar mamele noastre foloseau drept metodă de tratament inhalatoare rudimentare, ce erau de fapt vase cu apă fierbinte, în care se adăugau ierburi, copilul fiind acoperit cu o păturică pentru a inhala aburii… În prezent lucrurile s-au schimbat, iar inhalatoarele s-au modernizat, evitând pericolul de a primi arsuri.

 

Utilitatea inhalatoarelor a devenit recunoscută nu doar pentru eficacitatea lor, dar și pentru că sunt practice, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate acasă de oricine are nevoie. Aparatul minune este întrebuințat pentru tratarea diverselor afecțiuni respiratorii, boli serioase de plămâni, dar și alergii. Cel mai important avantaj al acestei terapii este că folosiți doze mici de substanțe medicamentoase sau chiar deloc, în unele cazuri, iar efectele adverse sunt reduse. Chiar și după o singură procedură făcută, deja se vede îmbunătățirea stării sănătății copilului.

Când se utilizează și când este contraindicat? Aerosolii sunt indicaţi în afecţiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite), dar şi în boli pulmonare (traheite, bronşită cronică, astm bronhic, emfizem pulmonar), precum și în răcelile obișnuite. Aparatele cu aerosol sunt contraindicate în tratarea afecțiunilor provocate de bacterii, deoarece acestea pot agrava boala.

Există mai multe tipuri de inhalatoare: cu compresor (jet cu aer); cu ultrasunet; cu sită metaliză vibratoare.

 

Recomandarea medicului: Mihai Stratulat, neonatolog, pediatru

Mihai Stratulat, a declarat în cadrul unui seminar că cea mai bună metodă de tratare a tusei în infecţii respiratorii virale sunt inhalaţiile cu soluţie fiziologică şi soluţie salină. Potrivit lui, în caz de tuse uscată, inhalaţiile se fac cu soluţie fiziologică de 0,9%, de 3-4 ori pe zi, câte 5-10 minute. Când tusea devine/este umedă, se foloseşte soluţie salină de 1,5% (preparată din 1/3 linguriţă de sare la 100 ml apă), apoi de 2,5-3% (preparată din 1/2 linguriţă de sare la 100 ml apă), iar când tusea este umedă de-a binelea, inhalaţiile se fac cu soluţie de 4% (preparată din 1 linguriţă de sare la 100 ml apă).

 

Recomandarea mamei: Diana Spătărel, prezentatoare TV Canal 2

“Sunt mamică de peste 7 ani și în mod evident m-am confruntat cu diferite probleme de sănătate ale copilului - răceli, bronșite, rinite alergice și altele… Din recomandările medicilor, dar și din sfaturile mămicilor am auzit de aparatul cu aerosol. L-am achiziționat, ca pe un ,,must-have”.  Inhalatorul este un aparat care face minuni, în cele mai multe cazuri. Eu îl folosesc cu mare precauție pentru că fiica mea este alergică, iar asta înseamnă  că fac o consultație prealabilă la medic, deoarece administrat greșit ar putea apărea mari probleme de sănătate. La indicația pediatrului creez „cocktailul” de medicamente pe care le administrăm cu ajutorul inhalatorului.”

 

Cele mai populare nebulizatoare de la noi

 

Seria de nebulizatoare Rossmax

În farmacii se găsește o serie largă de inhalatoare de la compania Rossmax. Acestea sunt cunoscute pentru calitatea impecabilă, zgomotul redus pe care îl produc, forma compactă și, mai ales, pentru tratamentul respirator eficient, datorită particulelor extrem de fine. Modelele includ piesă de gură și mască, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Supapa de reglare brevetat este capabilă sa livreze medicamente cu nivel diferit de viscozitate, în funcție de condițiile fiecărui utilizator fără a schimba piesele, ceea ce reprezintă un avantaj net față de alte aparate similare.

Prețuri: Nebulizator pentru copii Rossmax NI60 - 980lei; Nebulizator Rossmax NB 500 - 1071 lei; Nebulizator Rossmax NE100 - 728 lei Le puteți comanda și online AICI.

 

Aerosolul cu piston Chicco

Aerosolul Chicco este recomandat pentru tratarea inflamațiilor de la nivelul căilor respiratorii superioare (guturaiul cu obstrucție nazala) și a căilor respiratorii inferioare (bronhii, plămâni). Aerosolul cu piston Chicco nebulizează rapid și eficace toate tipurile de medicamente. Particulele nebulizate au dimensiunea optimă pentru ca tratamentul sa aibă eficiență maximă. Tehnologia Sidestream reduce timpul de administrare a medicamentelor, mărind fluxul particulelor nebulizate, făcând astfel terapia mai simplă și mai practică pentru copii. Aerosolul este un dispozitiv medical  care transformă medicamentele în vapori și permite administrarea lor pe cale aeriană direct în aparatul respirator. Aparatul include: masca pentru copii; masca pentru adulți; mustiuc; tub nazal

 

Modul de utilizare al aparatelor de aerosol este divers.

  • Ar fi indicat ca întâi de toate să citiți instrucțiunea pentru a vă asigura că-l folosiți corect. Deși pare simplu de utilizat, asigurați-vă că nu faceți nici o gafă, mai ales atunci când îl asamblați.
  • De regulă copiii nu prea au răbdare atunci când este vorba despre tratamente, de aceea pregătiți aparatul cu ceva timp înainte. Asamblați piesele respectând  pașii indicați în instrucțiune.
  • Spălați mâinile și uscați-le înainte de a începe procedurile.
  • Faceți o introducere informativă copilului dvs. despre cum trebuie să respire și cum trebuie să stea  așezat. Dacă piciului îi este frică, încercați să transformați procedura într-un joc în care el este un personaj ce poartă o mască specială. Priviți desene animate în acest timp sau citiți-i o poveste. 
  • Pentru ca medicamentul să-și facă efectul dorit, faceți sistematic procedurile, de dorit în același loc și la aceeași oră (pentru eficacitate, dar și pentru a-i crea o anumită obișnuință copilului).

 

Investind bani într-un inhalator de calitate, fiți siguri că aveți acasă un “medic mecanic” pentru toți membrii familiei, nu doar pentru copilul dvs. Fiți siguri că aparatul o să fie funcționabil ani buni, și că veți economisi bani și timp. Atâta timp cât în trusa medicală este un inhalator, o să reduceți considerabil vizitele la medici și farmacii.  

Foto: momjunction.com

Adaugă comentariu