O fetiţă s-a născut de două ori... la PROPRIU

O fetiţă s-a născut de două ori... la PROPRIU

Pare incredibil, dar e cât se poate de adevărat. Istoria marcantă care a făcut înconjurul lumii este despre o fetiţă, povestea căreia a dat omenirii încă o speranţă. Sistemul medical uimeşte şi de data asta. 

În a 4-a lună de sarcină, Margaret Boemer din Texas a făcut o consultaţie ecografică. Medicul a stabilit o diagnoză cumplită. Pe capul bebeluşului se forma o tumoare gravă. Acest tip de tumoare este comună la un copil din 35.000 nou-născuţi. Şocul prin care au trecut părinţii era mare, mai ales că un pic mai devreme, ei au pierdut sora geamănă a fetiţei care se dezvolta până la acea vreme normal.

Medicii au venit cu o soluţie salvatoare, cea de a face o intervenţie chirurgicală şi de a extirpa tumoarea ce avansa de la o zi la alta. Mai mult de atât, aceasta putea crea un stop cardiac în orice moment. La 23 săptămâni şi 5 zile a avut loc operaţia ce a durat 5 ore. Pentru asta, fetiţa a fost scoasă din uter, iar tumoarea a fost extirpată parţial, după care copilul a fost pus înapoi în uter, pentru a se dezvolta mai departe. Mămica fetiţei spune că şansele de viaţă ale copilului ei erau de 50 la 50.

După 12 săptămâni de la operaţie, exact în termenul de 9 luni fetiţa a venit pe lume pentru a 2-a oară. Fetiţei i-au făcut încă o intervenţie chirurgicală. Medicii au înlătura rămăşiţele tumorii care mai rămăseseră. Acum, copilul este absolut sănătos. Fetiţa s-a născut în cămaşă. Aceasta va putea sărbători două zile de naştere. Părinţii au numit fetiţa Lynleen.

 

Foto: assets-1.huggies-cdn.net; metrouk2.files.wordpress.com

Adaugă comentariu