O mămică a realizat peste 500 de lucrări handmade inspirate și originale

O mămică a realizat peste 500 de lucrări handmade inspirate și originale

 

Aliona Bancov este mămică a doi copii, activă și deosebit de ingenioasă. Și-a transformat hobby-ul în activitate de bază, care nu doar îi îndulcește viața, ci îi asigură și existența. Firea creativă i-a permis să realizeze timp de doi ani peste 500 de articole handmade, pline de inspirație și suflet, majoritatea fiind dedicate copiilor.

În mare parte, creează lucrări textile, moi și plăcute – pernuțe personalizate,  borduri pentru pătucul bebelușului, iepurași, păpuși și multe alte produse pentru ocazii speciale. Primele lucrări le-a făcut atunci când era în concediul de maternitate, niște pernuțe sub forma de litere, în dar pentru nepoțelele ei, iar de când a devenit mămică, pasiunea ei s-a transformat în sursă de existență.

„Sunt o persoană foarte activă și fiind fără ajutor, sunt nevoită să combin treburile casnice cu cele de confecționare a produselor. Astfel, ziua mea începe la 8:00 dimineața și se încheie la 1:00 noaptea.”

Aliona are doi copii, Nikita de 5 ani și Sophy 2 ani. „Fetița, fiindcă stă mai mult timp cu mine acasă, e implicată și ea în proces, desigur sub formă de joc. Desenează, decupează stofa și chiar se așează la mașina de cusut, insinuând că tighelează ceva. Mai și învățăm alfabetul datorită literelor-pernuțe”, spune mămica.

Aliona Bancov spune că, de regulă, doamnele și domnișoarele sunt clientele ei permanente. Dar, spune ea, au fost și bărbați mai „romantici”, care au dorit să-și bucure soțiile și copiii cu daruri speciale. „Foarte emoționantă a fost comanda venită de la o fetiță, care a vrut să realizez cuvântul „MAMA” de Ziua Internațională a Femeilor”.

Tânăra mămică activează în domeniul financiar-bancar și, deși inițial crearea obiectelor hand made era doar o pasiune, acum este un „job”, dar și ceea ce îi aduce o mare satisfacție, în special când vede bucuria din ochii celor care primesc produsul final.

„Așa cum trăim în perioada consumatorului activ, aș zice „secolul de plastic”, produsele brusc au pierdut din calitate și s-au mărit în cantitate. Respectiv, și durata de funcționare e mult mai scurtă. Produsele handmade sunt ca o răsuflare a secolului trecut, unde articolul confecționat manual avea valoare. Din fericire, peste hotarele țării, produsele hand-made capătă mai multă valoare și sunt mai solicitate și apreciate decât în Republica Moldova. Personal, le consider produse cu suflet și caracter”.

În curând veți putea vedea un tutorial, în care Aliona Bancov ne ghidează pas cu pas cum să efectuăm un iepuraș cu propriile mâini.

 

 

Adaugă comentariu