Mamă, chiar nu vezi cât ești de frumoasă?

Mamă, chiar nu vezi cât ești de frumoasă?

Bridgette White este o femeie originară din America care a hotărât să publice pe internet o poză făcută de fiul ei de doar 7 ani. La început, poza i-a displăcut tinerei mămici, ca mai apoi să își schimbe părerea radical și să publice următorul mesaj pe blogul ei personal:

“Când am văzut prima oară poza, am avut un șoc puternic. Cine mi-a făcut această poză fără să mă întrebe? Simțeam că încep să mă urăsc și să îmi displac corpul mai mult, iar în ochi mi-au apărut lacrimile. Era cât pe ce să șterg poza când în cameră a intrat fiul meu.

-Nu știi de unde a apărut în telefonul meu această poză?, l-am întrebat eu.

-Eu te-am fotografiat, mamă. Atunci când am mers la plajă, îți amintești? Erai atât de frumoasă și nu am putut să mă abțin.

-De fapt trebuia să ceri voie să faci poze cu telefonul meu, i-am spus eu răspicat.

-Mamă, știu, dar sincer, uite ce frumoasă ești în această poză.

M-am uitat din nou la poză în încercarea de a vedea ceea ce vede și fiul meu. Se apropie de mine și fiica mea, se uită la poză după umărul meu și zâmbește: Ești superbă, mamă. Îmi place foarte mult această poză!

Am inspirat profund. Mereu am observat doar partea proastă a lucrurilor, mulți o facem automat. Acum însă am observat altceva. Am coapsele pline cu urme de celulită – sar în ochi din prima. Văd acum o mamă obosită – câteva ore a umblat în căutarea unui loc potrivit pentru plajă și într-un final s-a întins pe nisip pentru a se odihni. Mâinile mele grase sunt mâini de mamă, mâini care au ținut în brațe cei doi copii ai mei pentru ca aceștia să nu își frigă tălpile pe nisipul fierbinte. Eu încă mai văd acea femeie grăsuță într-un costum de baie negru -  o încercare proastă de a ascunde kilogramele în plus. Totuși, în fața mea e și o mamă puternică care călătorește împreună cu copiii ei pentru a le arăta lumea din jur și care îi iubește nespus de mult.

Ca și toate femeile, toată viața m-am luptat cu kilogramele în plus. Nu am unde să mă ascund de ele. Nu am fost niciodată slăbuță, așa m-a înzestrat natura. Acum cântăresc chiar mai mult decât în ultimii zece ani. Nu vreau însă să mai pierd timpul văicărindu-mă din cauza kilogramelor. Port acum rochii frumoase, costum de baie deschis, alerg și mă joc cu copiii mei și mă simt atrăgătoare. Da, da, atrăgătoare. Sau mai bine zis aproape atrăgătoare.

O fi oare asta din caza vârstei? Sau poate pentru că am lucruri mult mai importante pentru care să-mi fac griji decât aspectul meu fizic? Sau poate motivul sunt totuși copiii mei, care mă privesc cu atâta adorație? Nu îmi mai urăsc corpul! Nu înseamnă însă că mă dau bătută și nu mai am de gând să mai încerc să slăbesc. Am să continui să am grijă de corpul meu, pentru că vreau să trăiesc mult și să fiu fericită. Am decis să îmi iubesc corpul așa cum este el. Vreau să mă privesc cu ochii copiilor mei.

Vă mulțumesc, copii!”

Sursa: bridgettetales.com

Traducere: Odoras

Foto: bridgettetales.com, boredpanda.com

Adaugă comentariu