Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Venirea bebelușului pe lume testează mariajul celor doi proaspeți părinți

Venirea bebelușului pe lume testează mariajul celor doi proaspeți părinți

Îngrijirea nou-născutului va afecta, fără îndoială, viața cuplurilor. Acest lucru înseamnă că partenerii petrec mai puțin timp împreună, transmite suntmamica.ro

Bebelușul este în centrul atenției, iar mamele tind să-și petreacă timpul și să-și canalizeze toată atenția asupra nou-născutului. Cu toate acestea, tăticii se pot simți abandonați, pentru că nu mai primesc atenția pe care o primeau înainte de venirea bebelușului pe lume.

Bărbații trebuie să caute modalități de a le arăta soțiilor lor că le iubesc, iar o modalitate prin care pot face acest lucru este să înțeleagă efectele fizice și mentale ale nașterii.

Schimbările de dispoziție sunt unul dintre cele mai evidente simptome. În aceste circumstanțe, bărbații trebuie să fie foarte răbdători cu soțiile lor. Pe de altă parte, femeile ar trebui să-și încurajeze soții să participe la îngrijirea copilului. Bărbații pot ajuta, de asemenea, cu sarcini precum schimbarea scutecelor sau cu băița bebelușului.

Sfaturi pentru viitorii părinți

Indiferent dacă partenerii au planificat sau nu sarcina, ambii părinți trebuie să colaboreze, pentru că îngrijirea unui copil necesită multă responsabilitate.

Este normal ca mamele să își asume toate responsabilitățile în ceea ce privește îngrijirea bebelușului, însă dacă vor încerca să facă totul singure, la un moment dat se vor simți epuizate. De aceea, trebuie să-l lași pe soțul tău sau pe un alt membru al familiei să te ajute. Cu toate acestea, tații nu ar trebui doar să privească cum mama îngrijește bebelușul. Ei ar trebui să participe activ în creșterea copilului. În plus, este indicat ca tații să ajute la îngrijirea bebelușului, pentru a crea legături speciale cu el.

Procesul prin care trece o proaspătă mămică

După ce a trecut prin experiența nașterii, mama se va confrunta cu o schimbare în rutina ei zilnică. Trebuie să se recupereze după naștere și să alăpteze. De asemenea, trebuie să decidă când să se întoarcă la muncă.

Există cazuri în care femeile trec prin depresie postpartum. Astfel de mămici au nevoie de ajutor psihologic, precum și de sprijin din partea soțului.

Timp de calitate pentru proaspeții părinți

Când apare copilul, este important ca partenerii să nu uite să fie atenți unul cu celălalt. În primele luni, bebelușii vor absorbi aproape complet atenția părinților. În ciuda acestui fapt, este important ca partenerii să petreacă timp împreună și să comunice. Vorbește deschis cu partenerul despre ceea ce simți și exprimă-ți bucuriile, dar și temerile.

Maternitatea testează de cele mai multe ori căsătoria. Cuplurile de proaspeți părinți vor face sex mai rar, după sosirea copilului. Acest lucru poate provoca frustrare, tensiune și distanțare în căsnicie.

Cum să ai grijă de căsnicia ta, după apariția nou-născutului

Iată câteva sfaturi pe care le poți pune în practică, pentru a face față situației:

  • Spune-i partenerului tău cât de mult îl iubești. Arată-i acest lucru prin gesturi mici, dar sincere.
  • Vorbește cu el despre nevoile tale sexuale.
  • Arată-i compasiune. Fii răbdătoare, clară și directă atunci când comunici cu el.
  • Fii recunoscătoare pentru ceea ce face partenerul tău pentru tine și pentru bebelușul vostru.

 

 

Share:

Articole recomandate