8 vedete de la noi care sunt sau au fost PROFESORI

8 vedete de la noi care sunt sau au fost PROFESORI

 

Pe 5 octombrie marcăm Ziua Internațională a Profesorului. Printre diversitatea de cadre didactice de la noi din țară, sunt și vedetele, care de unii pot fi admirate și în sălile de clasă.

Îți prezentăm câteva dintre persoanele publice de la noi din țară, care pe lângă talentul imens pe care îl au, aceștia mai sunt și buni profesori, zilnic împărtășind din experiența lor și cu viitoarele generații.

 

Cristina Pintilie, interpreta activează la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău în calitate de lector la Catedra de muzică uşoară şi jazz.

 

Sorina Obreja, jurnalista predă jurnalismul social studenților de la Facultatea de Jurnalism a Universității de Studii Europene.

 

Anatol Durbală, actorul este lector universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, secția teatru.

 

Zînica Julea, interpreta și violonista predă vioara studenților de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

 

Maria Iliuț, interpreta este lector superior la Facultatea de Arte Frumoase a Universităţii de Stat, conducător artistic şi întemeietoarea Ansam­blului Etno-folcloric „Crenguță de Iederă” al USM.

 

Surorile Osoianu, interpretele activează în calitate de profesoare de canto popular la școala surorilor Osoianu.

 

Mihai Munteanu, solist al Operei Naționale predă canto academic, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

 

Katy Rain, interpreta a fost profesoară de matematică superioară și biofizică la Universitatea de medicină.

 

În această zi aducem un omagiu tuturor cadrelor didactice al căror rol este vital pentru dezvoltarea unei societăți sănătoase!

 

Adaugă comentariu