5 măști de față homemade pentru întreaga gamă de probleme

5 măști de față homemade pentru întreaga gamă de probleme

Iată 5 măști de față homemade formate din ingrediente pe care le putem găsi și în bucătărie. De la relaxare, exfoliere, până la anti-îmbătrânire, aceste măști acoperă întreaga gamă de probleme ce pot apărea la nivelul pielii.

1. Contra arsurilor

Se amestecă bucăți egale de aloe, castraveți și iaurt. Aplicați pe întreaga suprafață a pielii pentru a răci o arsură, sau pur și simplu atunci când vă simțiți înroșiți ori iritați de la căldură. Toate aceste ingrediente sunt excelente pentru a calma pielea și pentru a strânge porii.

2. Soluția anti-rid

Amestecați câte o linguriță de vin și lapte (asigurați-vă că laptele a fost fiert și răcit). Aplicați acest amestec pe întreaga față și masați, pentru a oxigena pielea. Îl puteți lăsa pe ten timp de 15 minute și apoi clătiți pentru a avea fața netedă și strălucitoare.

3. Scrub antioxidant

Se amestecă o jumătate de linguriță de semințe de rodie cu o linguriță de fulgi de ovăz și miere, cu un pic de lapte bătut. Aplicați amestecul timp de 10 minute și apoi clătiți într-un mod delicat. Amestecul este ca o explozie de antioxidanți pentru piele și, de asemenea, este eficient pentru diminuarea petelor pigmentare.

4. Pentru a îndepărta acneea

Zdrobiți o felie de papaya până se face o pastă și adăugați o lingură de miere. Se amestecă foarte bine și se aplică pe gât și pe față pentru curățarea impecabilă a feței. Mierea acoperă urmele făcute de acnee și petele, în timp ce papaya conține proprietăți anti-inflamatoare, anti-îmbătrânire, antioxidante, anti-bacteriene, exfoliante. Pentru o exfoliere mai eficientă, adăugați și o lingură de făină de năut.

5. Exfoliere eficientă

Combinați gelul de aloe vera cu o mână de migdale până obțineți o pastă. Aplicați-o pe față și pe gât prin mișcări circulare. Aloe vera reduce înroșirea pielii, iar migdalele vor face posibilă exfolierea pielii.

 Sursa: elle.ro

Adaugă comentariu