Ce alegem pentru tenul nostru, măștile preparate în condiții de casă sau cele din comerț?

Ce alegem pentru tenul nostru, măștile preparate în condiții de casă sau cele din comerț?

Ne putem gândi la măștile faciale ca la adevărate „infuzii de frumusețe”. În funcție de principiile de bază conținute, măștile faciale pot fi: purificatoare, hidratante sau exfoliante, urmărind scopul de a înlătura problemele fiecărui tip de ten. Din această cauza, alegerea corectă a tipului de mască este foarte importantă. Folosind o masca necorespunzătoare poți afecta starea tenului. 

 Atât măștile faciale preparate acasă, cât și cele din comerț, îți pot fi de ajutor atunci când simți nevoia să acorzi o atenție deosebită pielii. Măștile de înfrumusețare vin să completeze un ritual de îngrijire adecvat.

Măștile făcute acasă sunt eficiente cu condiția să fie potrivite tenului nostru, deoarece ele conțin ingrediente naturale (spre exemplu acizii din fructe) cu eficiență demonstrată deja. Dar, foarte mare atenție, pot avea și efecte secundare. De exemplu, acizii din fructe pot fi fotosensibilizanți. Avantajul măștilor făcute acasă este că se pregătesc rapid și sunt ieftine, condiția necesară este să știm care dintre potențialele ingrediente pe care le introducem se potrivesc pielii noastre și să cunoaștem eventualele efecte secundare.

De preferat, mai ales pentru persoanele care au probleme ale pielii precum acnee, piele sensibilă, uscată etc. sunt măștile din comerț (din farmacii în special) pentru că sunt mai complexe din punct de vedere al compoziției și conțin mai multe ingrediente active, în afară de cele naturale. Pe lângă asta, fiecare dintre ele sunt create pentru un anumit tip de ten, au „instrucțiuni de folosire”, deci există un risc mai mic de apariție a incidentelor neplăcute legate de o folosire inadecvată.

„Și după proceduri cosmetologice (lazer terapie, biorevitalizare, peeling, criomasaj) este important să aplicăm pe față o mască hidratantă cu efect calmant și antiinflamator”, a declarat Cezara Bolocan, medic dermatolog.
 

Numismed  prezintă măști concepute pentru hidratarea și curățarea delicată a pielii!

Numismed Masca hidratantă cu uree 5% -  împrospătează pielea uscată, protejând-o de pierderea de umiditate și redându-i suplețea. Un complex special de ingrediente active optimizează elasticitatea și reface sistemul propriu de protecție al pielii. Pantenolul calmează iritațiile, iar vitamina E previne îmbătrânirea. Acidul hyaluronic menține elasticitatea și fermitatea tenului.

Mod de utilizare: Aplicați dimineața sau seara pe pielea curățată în prealabil. Lăsați să acționeze 5-10 minute după care îndepărtați cu apă călduță.

 

Numismed Masca de curățare profundă cu Uree 5% - optimă pentru toate tipurile de piele cu tendința de inflamație și hiperfuncția glandelor sebacee. Calmantă și purifiantă - masca-peeling cu uree are efect dublu: ureea hidratează intens pielea, iar particulele fine din componența măștii ajută la eliminarea celulelor moarte și la normlizarea procesului de cheratinare.

Mod de utilizare: Aplicați dimineața sau seara pe pielea curățată în prealabil. Masați ușor cu degetele pielea, accentuând zona T.  Lăsați să acționeze 5-10 minute după care îndepărtați cu apă călduță.

Testat dermatologic.
Produs în Germania.

Măștile Numismed le puteți găsi în rețeaua de farmacii  „Farmacia Familiei” sau „Orient”.

 

Foto simbol: ombyfarmashop.com.uy

Adaugă comentariu