10 semne că mama este la capătul puterilor

10 semne că mama este la capătul puterilor

De cele mai multe ori, dacă întrebi o mamă ce vrea să facă, îți va răspunde că vrea să doarmă. În majoritatea cazurilor acestea sunt obosite, aceasta este starea care a devenit naturală. Totuși, există câteva semne care ar trebui să ne pună pe gânduri. Evident, cearcănele, faptul că începem să uităm diverse, nu mai vrem să participăm la evenimente care se termină târziu - iată niște indicii că organismul are nevoie de un răgaz.

1. Arunci prosopul

Nu e vorba despre renunțare, ca în box spre exemplu, ci literalmente să folosești prosopul pentru a rezolva niște probleme. De exemplu, copilul se mai scapă noaptea pe el din când în când. La început, schimbi toate așternuturile, nu? De oboseală, ajungi la un moment dat să pui pur și simplu un prosop peste umezeală și să vă continuați somnul. A vărsat copilul apă pe jos? Arunci un prosop și rezolvi problema.

2. Petrecerile au devenit un adevărat chin

Pe de o parte mamele suferă deoarece le lipsește viața socială, dar pe de altă parte, înțeleg perfect că o petrecere înseamnă haos. Dacă sunt petreceri pentru copii trebuie să alergăm să luăm cadou, să ne îmbrăcăm frumos, că doar vin toate mămicile din grup. Dacă e vreun eveniment în familie, e același stres cu aranjatul, îmbrăcatul. Dacă mai este și peste noapte, atunci e și mai rău. Nici măcar dacă participarea la petrecere nu presupune prezența copilului nu este mai ușor. De fapt, este mai greu, pentru că trebuie să găsim pe cineva care să stea cu el.

3. A început să nu-ți mai pese de tot felul activități pentru copii, care au loc în oraș

La început, voiai să fii peste tot și îți era teamă să nu pierzi vreo activitate pentru copii. Urmăreai pe rețelele sociale activitățile altor mame pentru a putea să participi. Numai că, de oboseală ai ajuns să nu-ți mai pese.

4. Parcă nu mai simți nici jale

Ți se întâmplă să auzi un copil plângând, să te bucuri că nu este al tău și să treci mai departe? Ei bine, oboseala te-a învins! Ești doar o mamă obosită care are nevoie de multă odihnă pentru că i-au amorțit și simțurile.

5. Ia să mai sărim peste reguli!

La începutul carierei de mamă aveai un miliard de reguli. Astăzi…mult mai puține. Nu vor copiii să doarmă în camera lor? Perfect! Dormi cu ei. Țelul tău este să dormi. Nu vor să mănânce la masă? Prea bine. Scopul este să-i hrănești, nu să creezi un circ pe care nu ai puterea să-l oprești. Să mănânce unde vor! Sunt zile în care se aplică excepțiile de la reguli, pentru că altfel nu putem trece peste ele.

6. Muntele de rufe murdare

Dacă în calitatea ta de mamă ai chiar și simțurile amorțite, ce să mai vorbim despre rufe sau veselă? Un organism obosit este imposibil de controlat.

7. Mâncărurile interzise care devin permise

Ți-ai lăsat copilul să mănânce înghețată la cină? Încă un semn că ai obosit prea mult. Ești gata să accepți orice numai să nu te mai chinui să-i hrănești.

8. Nu te poți ține de „amenințări”

I-ai spus că îi iei telefonul dacă nu face o anumită activitate? Dar mai târziu ești atât de obosită încât preferi să nu te ții de amenințare numai să ai un răgaz de relaxare.

9. Scurtăturile sunt viața ta

Ai face orice să găsești soluții rapide la orice problemă apare. Nu e cina pregătită? Comanzi mâncare. Scurtezi chiar și poveștile pe care le citești seara? Atunci îți trebuie și ție un somn bun.

10. Cuvintele urâte

Nu-i frumos, dar uneori oboseala duce și la lipsa de autocenzură. Ești o mamă obosită. Treci peste și ai grijă să nu se repete prea des.

 

Ca să nu fie și mai rău este nevoie de un pic mai mult somn. Ar fi minunat dacă, din când în când, am putea să avem câteva ore pentru noi, pe care să le petrecem în cel mai frumos mod posibil: dormind.

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto simbol: jvlife.ru

Adaugă comentariu