Cancerul la sân este fatal pentru proaspetele mame

Cancerul la sân este fatal pentru proaspetele mame

În urma unui nou studiu s-a descoperit că situaţia tinerelor femeie care se confruntă cu cancer la sân poate fi fatală după ce au născut un copil. Schimbările care apar la nivelul sânului în urma aducerii pe lume a unui copil, pot reprezenta un declanşator al cancerului, celulelor canceroase fiindu-le mai uşor să se împrăştie în corp.

Virginia Borges, medicul oncolog care a condus studiul de la Universitatea din Colorado, a descoperit că dacă o femeie are cancer la sân înainte de 45 de ani, acesta este mult mai agresiv şi mult mai probabil să o ucidă dacă are copii, informează Daily Mail.

La studiu au participat 701 femei din Statele Unite care au fost diagnosticate înainte de vârsta de 45 de ani. Printre femeile diagnosticate în stadiul incipient, cele care au dat naştere unui copil mai devreme cu 10 ani înainte de a fi diagnosticate erau de cinci ori mai predispuse la răspândirea cancerului faţă de cele care nu erau mame.

Astfel, s-a descoperit că schimbările cauzate de celulele canceroase sunt mult mai agresive şi cresc capacitatea de a invada ţesutul sânului şi de a se răspândi.

Vă îndemnăm să nu ignorați diverse modificări apărute la sân și să efectuați regulat controale la medic.

 

Sursa: csid.ro; docrates.com

Adaugă comentariu