Ce vitamine trebuie să iei în sezonul rece!

Ce vitamine trebuie să iei în sezonul rece!

 

Alimentația săracă, schimbarea vremii, dar și tensiunea resimțită zi de zi, contribuie la apariția carențelor de sănătate. În aceste cazuri vitaminele și suplimentele alimentare pot fi colacul de salvare.

Odată cu răcirea timpului, e bine să ne întărim organismul. Și pentru că e mai greu să luăm doar din alimente tot aportul necesar,  suplimentele alimentare naturale ne pot fi de mare folos. Cele mai recomandate vitamine și minerale în sezonul rece sunt: Vitamina C, Fierul, Vitamina A, dar și Vitamina E și Selenium. Însă există și seturi complexe de vitamine. 

De un secol, rația calorică a oamenilor a scăzut constant, dând naștere unui risc mecanic de deficit de vitamine și minerale. Mai multe studii au dovedit că la o rație calorică zilnică mai mică de 2700 Kcal, este imposibil să fie obținute aporturile necesare de minerale și vitamine. De asemenea, femeile au, în medie, o rație calorică zilnică mai mică de 2000 Kcal, astfel că pentru a acoperi nevoile organismului, trebuie să apelăm la produse ce conțin toate vitaminele și mineralele necesare. Este esențial însă să diferențiem produsele predestinate femeilor și bărbaților și să le alegem cu grijă.

 

Ce se recomandă femeilor? Un produs recomandat femeilor în acest sens este „Multivitamin for women” de la New Nordic, care conține 13 vitamine, un complex de antioxidanți și 10 minerale, majoritatea dintre care sunt fixate organic pentru o asimilare mai bună. Vitaminele și minerale care fac parte din acest complex, hrănesc din interior pielea, unghiile și părul, oferindu-i femeii energie și frumusețe.

 

 

Ce se recomandă bărbațiilor? La fel ca și în cazul femeilor, bărbații ar trebui să consume mai multe fructe și legume pentru o sănătate de fier, aport ce poate fi realizat și cu ajutorul vitaminelor. În acest sens, medicii recomandă „Multivitamin for men”, care conține 12 vitamine, complex de antioxidanți, 9 minerale, cantități considerabile de magneziu și zinc. Acest complex de vitamine are o importanță deosebită pentru a asigura energia, performanța sexuală și sănătatea fiecărui bărbat.

 

Când este necesară administrarea vitaminelor?

 Dacă observați o scădere a performanțelor fizice și mentale, stare de oboseală și tulburări de concentrare; pentru tratamentul și prevenirea hipo- și avitaminozei la adulți; pentru a accelera procesul de vindecare după boli grave, intervenții chirurgicale etc.;

 

Ce se recomandă copiilor? Pe lângă complexele de vitamine, o sursă naturală de sănătate din adâncul mării pentru copii și întreaga familie, este „Nordic Fish Oil”. Acest produs conține acizi grași esențiali polinesaturați de tipul Omega-3, necesari pentru o dezvoltare normală a capacității mintale, sistemului nervos și a retinei ochiului la sugari și copii.

 

De ce este necesar uleiul de pește?

Nordic Fish Oil este recomandat pentru îmbunătățirea capacității de concentrare, învățare și memorare; în activități intelectuale intense, optimizînd rezistența față de stres.De asemenea, se indica în tulburări psihice la copii cu deficit de atenție sau cu hiperactivitate (ADHD), cu dezvoltare mentală și psihomotorie întârziată;  

 

Simptome ale deficitului de atenție la copii sunt: copilul ignoră detaliile; este uituc; este distras de zgomote exterioare; pare să nu asculte atunci când cineva i se adresează direct; nu respectă instrucțiunile; nu termină ceea ce a început; are dificultăți în a-și organiza sarcinile și activitățile; evită efortul intelectual susținut.

 În cazul în care organismul nu are destui acizi grași Omega 3, atunci el reacționează prin colesterol mărit, oboseală, constipație, dureri musculare, răceli, lipsa rezistenței fizice, uscarea pielii, probleme cardiace, depresie sau circulație sanguină ce predispune la varicelă.

Omega-3 nu se sintetizează în organismul uman, și de obicei aportul acestora din alimentele, care conțin acești acizi este insuficient pentru a asigura necesarul zilnic. Din acest motiv se recomandă de administrat suplimentar Omega-3, ce se conțin în suplimentele alimentare, iar produsele New Nordic din Danemarca sunt cea mai bună alegere în acest sens.

Produsele din gama New Nordic se găsesc în rețeaua de Farmacii Felicia.

Foto: tiposdefamilias.com; newnordic.ru

Adaugă comentariu