Ceaiul care ajută la detoxifiere și la slăbit

Ceaiul care ajută la detoxifiere și la slăbit

Păpădia este o plantă utilizată de ani de zile în scop medicinal. Printre beneficiile pe care le aduce organismului se regăsesc îmbunătățirea funcției hepatice, a digestiei, ajută la pierderea în greutate. De asemenea, acest ceai este un excelent diuretic, curăță sângele, elimină toxinele din rinichi și ficat.

Rădăcina şi frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză şi insulină, conţin principii active, acizi fenolici. Frunzele au în compoziţie şi flavonoide, săruri de potasiu, dar și în vitaminele A, B, C, și H, betacaroten, luteină. Frunzele de păpădie sunt bogate în calciu. Altfel spus, o singură cană de ceai conține 100 de miligrame de calciu. Nu în ultimul rând, frunzele de păpădie conțin o mare cantitate de fier. Mai exact, o ceașcă de ceai are 1,8 miligrame de fier.

Ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai utile atunci când vrei să slăbești. În plus, primăvara abia a început, așa că se găsește din belșug. Acest ceai este un puternic detoxifiant dar și un diuretic de elită. Dacă vrei să câștigi în lupta cu kilogramele, atunci este bine să bei 3 căni de ceai de păpădie pe zi.

Sunt studii care susțin că nutrienții care se regăsesc în frunzele de păpădie pot să reducă riscul de apariție al cancerului, dar și al sclerozei multiple. Nu în ultimul rând reduce riscul de apariție a atacului cerebral. Acest lucru este explicat prin faptul că frunzele au proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene.

Doi compuși – acidul chicoric și clorogenic – care se găsesc în frunzele păpădiei pot contribui la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; ele.ro

Adaugă comentariu