Ceaiul de ceapă, cel mai bun remediu ce te scapă de tuse şi de durerea în gât. Iată cum îl faci bun la gust!

Ceaiul de ceapă, cel mai bun remediu ce te scapă de tuse şi de durerea în gât. Iată cum îl faci bun la gust!

Dacă simți că ai răcit sau bănuiești că poți avea gripă, atunci primul sfat este un consult în cabinetul medicului de familie şi un tratament specializat. Însă dacă te convingi că e doar o viroză, atunci metodele naturiste pot fi şi ele utilizate cu succes în cazul tusei şi a durerilor în gât. Ceaiul de ceapă este un exemplu în acest sens. 

Proprietățile sale pot face minuni şi te pot scăpa rapid de tusea sâcâitoare. Substanţele fitochimice din ceaiul de ceapă cresc eficacitatea vitaminei C în lupta împotriva toxinelor periculoase din organism. În plus, aminoacizii ajută la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce înseamnă că susţin detoxifierea.

Sulful din ceaiul de ceapă ajută la eliminarea flegmei în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme respiratorii, ceea ce înseamnă o reducere a tusei din cauza congestiei de la cailor respiratorii.

Pentru a prepară ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureţi 4 cepe medii şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poţi lua de pe foc, pentru a-l lasă să se răcească.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Odată ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă miere după gust, deşi el va fi foarte dulce datorită cepei şi adaugă, de asemenea, zeama de la o lămâie sau chiar mai multe, dacă îl vrei mai acrişor.

Poţi adăuga şi câteva frunze de mentă pentru un plus de aromă.

Adaugă comentariu