CICADERM – produsul nr. 1 din trusa de prim ajutor

CICADERM – produsul nr. 1 din trusa de prim ajutor

Zgârâituri, arsuri, usturimi, iritare după epilatul părților sensibile ale corpului, răni, cicatrici postlaser, microchirurgie și multe alte neplăceri sau accidente casnice – fiecare din ele poate fi rezolvată cu ajutorul  CICADERM-ului, o cremă minune cu un excelent cicatrizant a rănilor ușoare, care ajută pielea să se regenereze cu rapiditate.

 

De ce anume această cremă este una atât de recomandată de dermatologi, și de ce este păstrată de pacienți, după finisarea tratamentului în trusa de prim ajutor? Secretul stă ascuns în doi ingredienți activi ai produsului CICADERM - Mimosa Tenuiflora și apa termală Herculane – foarte cunoscute încă din perioade foarte îndepărtate, pentru proprietățile lor terapeutice.

Mimosa Tenuiflora este un ingredient a cărui poveste începe în Mexic. Copacul Mimosas Tenuiflora Poir, căruia i se mai spune și “copacul pielii”, creşte numai în statul Chiapas. Tepescohuite este denumirea sub care este cunoscut de localnici. Maiasii utilizau Mimosa Tenuiflora pe care o considerau “cu efecte magice” pentru cicatizarea rănilor. Pudra obținută din scoarța aplicată pe arsuri poate calma durerea și accelera refacerea epidermei, fără a lăsa cicatrici.

Două episoade dramatice din Mexic (un cutremur și un incediu în 1985 în urma exploziei unei conducte de gaze în San Juanito, lângă Mexico City) au readus în atenție acest arbore. În panica generală creată atunci și din nevoia urgentă de a avea orice remediu la îndemână, Crucea Roșie a hotărât utilizarea sa pentru tratarea răniților, iar rezultatele au fost uluitoare: efecte analgezice, cicatrizante și de repigmentare într-o perioadă scurtă de timp. De atunci, Mimosa Tenuiflora a fost studiat, cercetat și inclus în preparate dermatologice și cosmetice pentru proprietățile lui extraordinare de regenerare a pielii.

Apa termală Herculane, la fel ca și Mimosa Tenuiflora, are un efect calmant şi anti-iritant asupra pielii. Schimbările climei, alimentaţiei şi modului de viaţă au dus la o creştere a frecvenţei pielii sensibile în rândul populaţiei generale. Considerată “apa vie”, apa termală Herculane cu nivel mediu de mineralizare are beneficii importante asupra pielii. Proprietăţile ei anti-inflamatorii au fost demonstrate ştiinţific prin studii farmacologice şi clinice în țări ca România şi Franţa. Concluziile studiilor recomandă utilizarea apei termale Herculane în tratarea multiplelor afecţiuni dermatologice: piele sensibilă şi reactivă, atopie, eczeme, prurit, urticarie, dermatoze inflamatorii.

Așadar, această combinație reușită dintre Mimosa Tenuiflora și apa termală Herculane poartă denumirea de CICADERM, crema miraculoasă și benefică pentru orice familie unde: există un pui năzdrăvan predispus la zgârieturi şi răni, un soț sau o soție, care trebăluieşte toată ziua şi are tot felul de accidente casnice, o prietenă care se plânge periodic pe pielea iritată în zonele sensibile, sau are pantofi noi care îi creează probleme. Vindecarea miraculoasă se produce în câteva zile, fiind suficientă aplicarea cremei doar de două ori în zi pe zonele cu probleme.

Foto: imujer.com

Adaugă comentariu