De ce sunt considerate nucile hrana perfectă pentru creier

De ce sunt considerate nucile hrana perfectă pentru creier

Nucile au numeroase beneficii, cu precădere pentru buna funcționare a creierului. Studiile arată că nucile, alunele, migdalele pot juca un rol important în prevenirea declinului cognitiv și a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer. De asemenea, o cercetare recentă a experților de la Universitatea Harvard arată că persoanele care consumă frecvent nuci trăiesc mai mult și au în general o stare de sănătate mai bună, scrie csid.ro

Nucile au o concentrație mare de acid docosahexaenoic (DHA), un tip de acid gras Omega3 care protejează sănătatea creierului la nou-născuți, îmbunătățește performanța cognitivă la adulți și previne sau întârzie declinul cognitiv.

Un studiu arată că gravidele care consumă alimente bogate în DHA dau naștere unor copii mai deștepți. Doar un sfert de cană de nuci asigură aproape 100% din aportul zilnic recomandat de DHA.

Cercetări suplimentare au descoperit că persoanele care consumă frecvent nuci au mai puține probleme cu inima, deoarece acestea reglează în mod natural tensiunea arterială și protejează arterele. 

Există 3 tipuri de nuci asociate cu longevitatea și sănătatea creierului. Nucile, hrana creierului. Compușii care previn declinul cognitiv

Deși arahidele, nucile pecan, castanele și caju sunt la rândul lor sănătoase când sunt consumate cu măsură, încă nu există studii care să le ateste beneficiile asupra creierului.

În schimb, nucile, migdalele și alunele de pădure beneficiază de cercetări care, până acum, par să indice reale efecte protectoare în ceea ce privește prevenția bolii Alzheimer.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în zinc, fier, magineziu, vitamina B, proteine și fibre. Toate aceste substanțe nutritive sunt importante pentru oxigenarea sângelui, stimularea imunității, îmbunătățirea memoriei și combaterea stărilor de nervozitate sau depresie.

Adaugă comentariu