Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Iei aceste medicamente? Nu le mai amesteca niciodată cu cafea

Iei aceste medicamente? Nu le mai amesteca niciodată cu cafea

Cafeaua este una dintre băuturile preferate ale oamenilor, în special dimineața. Ea promite să ne ofere un plus de energie pentru a începe ziua în forță.

Fiind lichidă, mulți oameni aleg să-și ia medicamentele cu ea, însă medicii spun că nu este bine.

Ei au venit cu o listă de medicamente pe care nu ar trebui niciodată să le luăm cu cafea. Aceștia au explicat și de ce nu e bine să face asta.

Numeroase studii au arătat că o ceașcă de cafea ne stimulează sistemul digestiv, accelerând absorbția alimentelor. Din acest motiv, nivelul de absorbție al medicamentelor poate fi afectat dacă le luăm cu cafea. La fel și efectul.

Medicamentele care interacționează cu cafeaua

Medicii spun că există o listă de medicamente pe care nu ar trebui niciodată să le consumăm cu cafea.

Lista începe cu medicamentele pentru tiroidă. Medicamentele pentru tratarea hipotiroidismului au efecte adverse, precum:

– creșterea în greutate
– piele uscată
– dureri articulare
– căderea părului
– perioade menstruale neregulate

Pentru a echilibra hormonii unei astfel de persoane, medicii prescriu fie levotiroxină, fie alte medicamente la fel.

Studiile actuale arată că absorbția medicamentelor tiroidiene poate fi redusă cu peste 50%, dacă medicamentele sunt combinate cu cafea.

Pe listă mai avem și medicamentele pentru răceală sau pentru alergii. Aceste pastile conțin stimulente ale sistemului nervos central. Cel mai cunoscut stimulent de acest fel este pseudoefedrina.

Dacă combinați aceste medicamente cu cafeaua, s-ar putea să aveți perioade de neliniște. Nu este exclus să nu puteți dormi.

Cei care iau pastile de alergie nu ar trebui să le combine cu cafeaua. Combinația aceasta poate duce la stări de neliniște.

Nu combina pastilele pentru aceste boli cu cafeaua

Există trei alte boli ale căror medicamente sunt incompatibile cu cafeaua.

Medicamentele pentru diabet nu trebuie combinate cu cafeaua cu zahăr și lapte. Acest lucru va duce la creșterea zahărului în sânge și nu este exclus ca medicamentele să nu mai funcționeze chiar atât de bine.

Studii existente arată că simptomele celor care suferă de diabet pot fi agravate de cofeină.

Cei care suferă de Alzheimer nu au voie să combine cafeaua cu medicamentele. Medicii prescriu pentru aceștia medicamente precum:

– donepezilul
– rivastigmina
– galantamina

Acestea sunt afectate de cofeină. Aceasta întărește bariera hemato-encefalică. Dacă aceste medicamente sunt combinate cu cafeaua, există riscul ca acestea să nu ajungă în întregime la creier.

Nu în ultimul rând, medicamentele pentru astm nu trebuie combinate cu cafeaua.

Cei care suferă de această boală iau, de cele mai multe ori, bronhodilatatoare. Acestea au și ele câteva efecte adverse, precum:

– dureri de cap
– neliniște
– dureri de stomac
– iritabilitate

Dacă medicamentele sunt combinate cu cafeaua, atunci efectele secundare sunt mai proeminente.

 

Share:

Articole recomandate