Ochi injectaţi, umflaţi, vedere dublă, dureri de cap? Aceste simptome pot ascunde o boală gravă!

Ochi injectaţi, umflaţi, vedere dublă, dureri de cap? Aceste simptome pot ascunde o boală gravă!

Dacă ai constant că ai ochii roşii şi te doare capul, nu ignora aceste simptome, pentru că pot semnala existenţa hipertensiunii arteriale, o boală silenţioasă care poate evolua fără să dea semne evidente. Având în vedere că tensiunea arterială crescută este principalul factor de risc implicat în dezvoltarea bolilor de inimă – principala cauză de deces în lume, atunci un control oftalmologic sau la medical cardiolog este prioritar dacă prezinţi simptomele mai sus menţionate.

Hipertensiunea poate afecta vasele de sânge care „alimentează” retina – ţesutul fotosensibil care căptuşeşte interiorul ochiului şi care are rolul de a trimite mesaje vizuale către creier prin intermediul nervului optic –, afecţiune care poartă numele de retinopatie hipertensivă.

De asemenea, alţi factori sau afecţiuni care pot creşte riscul de retinopatie hipertensivă sunt: nivelul crescut al colesterolului, obezitate, bolile de inimă, fumatul şi diabetul. În lipsa unui tratament adecvat pot apărea complicaţii şi afecţiuni severe, precum infarct de miocard, accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă, boală cronică de rinichi sau sindrom metabolic.

Prin urmare, dacă observaţi că aveţi tot timpul ochii roşii, deși sunteţi odihniţi şi nu suferiţi de alergii sau alte afecţiuni oculare, programaţi o consultaţie la medic pentru un diagnostic corect şi un plan de tratament.

 

Sursa: healthline.com; csid.ro; magazinlinz.ru

Adaugă comentariu