Semințele care distrug cancerul

Semințele care distrug cancerul

Semințele de dovleac sunt o valoroasă sursă de vitamine și minerale, necesare unei stări bune de sănătate. Se pot consuma crude, prăjite, coapte, ca gustare sau presărate în salate.

Proprietățile semințelor de dovleac reglează glicemia, previn bolile de inimă, insomniile și diabetul.

Acestea reprezintă o sursă completă de proteine, conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali. Mai mult, abundă în fibre și cantități impresionante de minerale de care avem nevoie pentru un organism sănătos.

Semințele de dovleac sunt, de asemenea, bogate în acizi grași nesaturați, sănătoși. Uleiul de semințe de dovleac are și el o mulțime de proprietăți antioxidante: scade tensiunea arterială crescută, previne bolile de inimă, îmbunătățește sănătatea vezicii urinare și combate căderea părului.

Dacă veți consuma semințe de dovleac zilnic, veți beneficia de o sursă bună și naturală de energie. Potrivit Ministerului Agriculturii din SUA, 28 g de semințe de dovleac (fără coajă) conțin 126 de kilocalorii, 15 g carbohidrați și 5.5 g de grăsime. Comparativ cu alte semințe, cele de dovleac au un conținut bogat de carbohidrați, adică dublu față de semințele de floarea soarelui, susan sau in.

Cel mai important avantaj al consumului de semințe prăjite sau coapte de dovleac este nivelul crescut de micronutrienți. De exemplu, 28 g de semințe de dovleac reprezintă echivalentul a 2.9 mg zinc, 19% din aportul zilnic recomandat unui adult. Mai mult, aceeași cantitate vine cu 74 mg magneziu (19% din aportul zilnic recomandat), 260 mg potasiu (7% din aportul zilnic recomandat) și 0.2 mg de cupru (10% din aportul zilnic recomandat).

Dacă aveți carență de fier, vă va face foarte bine să consumați semințe de dovleac crude, întrucât datele specialiștilor ne indică un conținut de 2.7 mg fier la 28 g semințe crude, 14% din necesarul zilnic recomandat.

Dacă le veți consuma în mod regulat, veți beneficia de o sursă bună și naturală de proteină. 2 linguri cu semințe de dovleac reprezintă 5.6 g proteină, 10% din necesarul zilnic al unui adult.

Semințele combat bolile parazitare și sunt bune în problemele prostatei. Dar foarte important, semințele de dovleac conțin un număr atât de mare de antioxidanți, încât ajută la prevenirea cancerului.

Sursa: doctorulzilei.ro

Adaugă comentariu