Sfaturi de la antrenoarea și mămica Irina Galbura cum să slăbești după ce ai născut
- 2017-10-26
- 4812
Cum ar fi să practici sport când ieși cu micuțul la plimbare, îl adormi sau chiar alăptezi? Pare imposibil? Dar iată că o mămică de la noi a demonstrat contrariul! Irina Galbura este o mămică care a pornit un proiect foarte util femeilor însărcinate, dar și tinerelor mămici. A creat un proiect unde ai ocazia să dai jos kilogramele acumulate pe parcursul sarcinii și să înveți cum le ții în frâu în timpul gravidității.
Fit Mami este o comunitate de mămici, unde Irina, în calitate de antrenor, le motivează și ajută pe cele care nu se simt bine în pielea lor. Săptămânal ea postează diferite filmulețe cu exerciții făcute acasă, trucuri cum să slăbești și să te alimentezi corect. A provocat mamele să renunțe la zahăr și să încapă în pantalonii care îi păstrează în dulap pentru momentul când o să slăbească. Despre experiența de mămică și antrenoare ne-a vorbit chiar ea.
Secretul unui corp frumos deja nu mai este un secret. Ca să arăți bine trebuie să te ții de formula alimentație echilibrată și sport! Mamele ar trebui să uite de mitul că în timpul sarcinii se mănâncă pentru doi. Ba mai mult ca niciodată în timpul sarcinii trebuie să aibă o alimentație echilibrată și să facă sport din a treia luna de sarcină, asta bineînțeles dacă medical nu i-a interzis și nu e risc de pierdere a sarcinii.
De obicei unele mama se grăbesc foarte repede să slăbească și să înceapă sportul. Acest lucru e greșit. În primul rând e recomandat de început să facă exerciții de recuperare postnatală după 6 săptămâni de la nașterea naturala și 3-4 luni de la nașterea prin cezariană. Începeți cu exercițiile de relaxare a spatelui, exerciții pentru picioare ca să evitați apariția varicelor. La fel, recomand mamelor exercițiile Kegel pentru întărirea mușchilor pelvieni și abia apoi se fac exerciții de slăbit.
Vreau să menționez că sunt unele mame care după naștere sunt mai slabe ca înainte și zic că nu au nevoi de sport. Și aici e greșit. Sportul e sănătate în primul rând, apoi e slăbit. Și da, diferența între un corp slab și unul tonifiat este foarte mare.
Știu după propria experiență că atunci când alăptezi vrei să mănânci mai mult, în special dulciuri. Dar în primul rând trebuie să ne gândim la nutrienții din alimente. La capitolul alimentație eu le recomand să nu se abțină de la nimic, doar să mănânce cu limită. Deja după ce încep diversificare copilului, mamele pot un pic să își facă un regim de alimentație echilibrat, iar aceasta ar include 3 mese principale și 2 gustări.
Toate corpurile sunt diferite. De exemplu eu nu m-am ales cu vergeturi după naștere, m-am străduit să fiu mereu hidratată și să folosesc o cremă emolientă, acest lucru le sfătui și pe gravidele care citesc acest articol.
Burta după naștere dispare mai greu. Aici vă las la fel ritualul meu: pe lângă sport și alimentație echilibrată, am purtat imediat după naștere un elastic pentru burtă, fac dușuri reci și masez burta cu o perie. Dimineața pe stomacul gol se face exercițiul vacuum.
Eu mereu am fost mai slabă și mama îmi zicea că după ce voi naște mă voi îngrășa tare, că așa au fost mai multe rude. Așa deci am născut și, poftim, nu m-am îngrășat deloc. Totul de fapt este ca un cerc închis. Înainte ca să rămâi gravidă, trebuie să slăbești, în timpul sarcinii să duci un mod sănătos de viață și după ce naști să nu mănânci non-stop și să faci sport. Regula e simplă, doar trebuie pusă în aplicare.
Mamele care vor să dea jos kilograme, dar zic că nu pot... poate ar trebui să face un set de analize medicale și să excludă orice problemă de sănătate, apoi pot apela la Fit Mami, adică la mine. Totul este posibil, limita este doar în mintea noastră!
Foto: arhiva personală