12 sfaturi utile despre cum să păstrezi corect alimentele
- 2017-04-18
- 10814
În fiecare zi femeile sunt în căutare de trucuri și secrete care le pot ușura munca. De multe ori, gospodinele sunt nevoite să piardă foarte mult timp în bucătărie din cauza că nu cunosc anumite taine ale gătitului și păstrării alimentelor. În cele ce urmează îți propunem o serie de sfaturi care pe viitor vă vor fi de folos.
1. Pentru ca tortul deja tăiat să nu se usuce, pe porțiunea tăiată puneți câteva felii de pâine.
2. Pentru a evita mucegăirea cepei și a usturoiului, atunci optați pentru păstrarea lor în pungi de hârtie cu găuri.
3. Ouăle se vor păstra proaspete o perioadă mai îndelungată, dacă le veți unge cu ulei de floarea soarelui.
4. Dacă v-a rămas o bucată de pizza de ieri și vă doriți să fie din nou proaspătă, atunci nu o încălziți în cuptorul cu microunde, ci pe tigaie.
5. Păstrați cartofii împreună cu merele, acestea nu le va permite să încolțească.
6. Dacă veți păstra broccoli și țelina în folie de aluminiu, atunci acestea se vor menține proaspete aproximativ o lună.
7. Dacă veți înfășura rădăcinile bananelor cu o folie de plastic, atunci acestea se vor înnegri mult mai greu.
8. Ghimbirul poate fi curățit foarte ușor cu ajutorul unei linguri.
9. Kiwi și mango pot fi curățate foarte ușor cu ajutorul unui pahar.
10. Dacă ați cumpărat bananele prea verzi, atunci puneți-le pentru o perioadă scurtă de timp într-un cuptor călduț.
11. Dacă vă doriți ca ananasul să se coacă mai repede, atunci trebuie să-i tăiați frunzele.
12. Pentru a depozita cașcavalul cât mai comod, atunci tăiați capătul pachetului, la fel ca în fotografia de mai jos.
Foto: ihappymama.ru