Odoraș.

Odoraș.

MariMar

7 Moduri naturale de a scăpa definitiv de mătreață

7 Moduri naturale de a scăpa definitiv de mătreață

În zilele noastre foarte mulți oameni au această problemă. Mătreața poate să apară la orice vârstă; însă, de această problemă sunt afectate în special persoanele care au între 20-30 de ani. O astfel de problemă incomodă poate duce de obicei la un scalp uscat, căderea părului și poate avea un efect negativ asupra încrederii în sine, transmite stiai.net

1. Ulei de arbore de ceai

Chiar și o prezență de 5% a uleiului de arbore de ceai în șamponul tău poate îmbunătăți semnificativ sănătatea scalpului. Când vine vorba de mătreață, uleiul de arbore de ceai te poate scăpa de această problemă, deoarece oferă efecte imediate datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice.

Cum se utilizează:

O modalitate este să adăugați pur și simplu 8-10 picături de ulei de arbore de ceai într-o sticlă de șampon de 200 ml. Spălați-vă părul așa cum ați face de obicei, dar lăsați șamponul să stea puțin pe scalp pentru a-l lăsa să absoarbă beneficiile uleiului de arbore de ceai. Apoi, clătiți bine.

Un alt mod de a-l folosi ar putea fi în uleiul tău zilnic – am sugera ceva natural, cum ar fi uleiul de migdale sau uleiul de cocos. Un trei sferturi din uleiul obișnuit ar necesita 15 picături de ulei de arbore de ceai. Pune amestecul în păr, masează-l pe scalp, păstrează-l peste noapte și spală-l a doua zi dimineața.

2. Oțet de mere

Proprietățile antifungice ale oțetului de mere nefiltrat și complet organic pot fi folosite pentru a trata mâncărimea și pielea uscată care provoacă mătreață. Conținutul de acid prezent în oțetul de mere modifică pH-ul scalpului, îngreunând dezvoltarea mătreții.

3. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este adesea numit de unii oameni drept „binecuvântare pentru păr”, deoarece nu există o nici măcar o singură problemă legată de păr care să nu poată fi vindecată cu el. Uleiul de cocos are proprietăți antifungice care îl ajută să elimine mătreața. De asemenea, conține acid lauric, caprilic și capric, care pot să hrănească părul deteriorat.

4. Miere crudă

Mierea are o mulțime de beneficii surprinzătoare atunci când este folosită în formă brută. Mierea este un umectant natural, ceea ce înseamnă că reține umiditatea în păr, ceea ce împiedică deteriorarea acestuia. Pe lângă asta, oferă părului mai multe vitamine precum vitamina A, B, C, D, E și complexul B. Împreună cu aceasta, oferă câteva minerale esențiale precum calciu, magneziu, potasiu. Mierea crudă este, de asemenea, foarte eficientă împotriva mătreții și a dermatitei seboreice.

5. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu s-a dovedit a fi util în 40 de dermatofiți, 18 drojdii și 12 infecții legate de mucegai din diferite părți ale corpului. Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un exfoliant excelent, astfel încât aplicarea acestuia pe scalp va elimina celulele moarte ale pielii. Deoarece bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, de natură bazică/alcalină, ajută și la echilibrarea pH-ului scalpului.

6. Extracte din frunze de neem

Neem, cunoscut și ca Azadirachta indica, a fost considerat cel mai bun purificator antibacterian, antifungic și natural în India de sute de ani. Extractele de neem sunt suficient de puternice pentru a elimina tot felul de agenți patogeni și dermofiți nedoriți din corpul uman.

7. Lămâie

 

Lămâia este cel mai cunoscut, cel mai comun și cel mai accesibil remediu pentru mătreață. Echilibrează pH-ul scalpului și vindecă mâncărimea. Lămâia ajută, de asemenea, la eliminarea excesului de grăsime și ulei de pe scalp, ceea ce reduce răspândirea drojdiei care provoacă mătreața.

Cum se utilizează:

Aplicați suc de lămâie pe scalp.
Lăsați-l să acționeze timp de 35-40 de minute.
Clătiți cu apă.
Puteți folosi și combinația lămâie-miere, lămâie-apă.

Share:

Articole recomandate