Află ce trebuie să mănânci atunci când te doare în gât
- 2023-08-25
- 1069
Durerile în gât sunt o afecțiune care apare frecvent, dar care ne creează un mare disconfort. De obicei acestea sunt însoțite de o răceală, iar durerea ne poate împiedica să consumăm diferite alimente. Totuși, cei care vor să scape mai repede mai repede de inflamații trebuie să consume acest desert!
Ce desert să consumați
O infecție virală, cum ar fi răceala sau gripa, este cea mai probabilă sursă a faringitei sau a durerilor de gât. Aceasta este de obicei provocată de un virus și se va ameliora de la sine. Durerea în gât poate fi cauzată și de iritații, cum ar fi febra fânului sau consumul de alimente prea fierbinți.
Înghețata poate ajuta la ameliorarea durerii în gât, însă nu este indicat să consumați prea multă. Durerile în gât pot fi calmate prin consumul de înghețată sau de alte alimente reci pentru că reduc inflamația. Este exact ca atunci când puneți gheață pe o umflătură.
Pentru pacienții care au suferit o operație la nivelul gâtului, există dovezi că înghețata poate ajuta la ameliorarea unei părți din durerea de gât. Un studiu din 2020 a descoperit că înghețata a redus o parte din durerea asociată amigdalectomiei! Deși este nevoie de mai multe cercetări, savurarea unei lingurițe reci din aroma preferată de înghețată ar putea să vă calmeze durerea de gât și să vă facă să vă simțiți mai bine.
Ce să consumați când vă doare în gât
Atunci când aveți dureri în gât, senzația de arsură și disconfort pe care o provoacă poate face ca băutura sau mâncarea să fie greu de suportat. Totuși, există un desert specific verii pe care este bine să îl consumați daca vreți să scăpați de această senzație neplăcută.
Alimentele care sunt moi și foarte ușor de înghițit sunt, de obicei, sigure atunci când aveți dureri de gât. Textura moale va ajuta la limitarea cantității de iritare a gâtului dumneavoastră. Alimentele și băuturile la temperatura camerei pot ajuta, de asemenea, la calmarea gâtului dumneavoastră.
Alimente pe care să le consumi când te doare în gât: Paste, inclusiv macaroane cu brânză, fulgi de ovăz, cereale sau griș călduț, deserturi cu gelatină, iaurturi simple sau iaurturi cu piure de fructe, legume gătite, smoothie-uri de fructe sau legume, piure de cartofi, ciorbe și supe pe bază de bulion și smântână, lapte, sucuri neacidulate, cum ar fi sucul de mere, omletă sau ouă fierte tari.
Sursa: click.ro